Pompierul de la „Marius Nasta” este în concediu de șase luni. Mahler: Legislația trebuie revizuită

Redactia | 22.02.2021

La Institutul "Marius Nasta" din București este angajat un singur pompier, dar acesta este în concediu de șase luni, a declarat managerul instituției sanitare, Beatrice Mahler.

Pe aceeași temă

Institutul a ajuns în această situație pentru că pompierul respectiv a combinat concediile medicale cu cel de odihnă, spune managerul institutului.

Mahler crede că ar fi nevoie de o schimbare a legislației pentru a evita astfel de situații.

"Aceste persoane sunt foarte greu de sancționat Este nevoie de o reevaluare a legislației în acest sens. Dacă vrei să te implici, trebuie să fii alături de oameni", a spus Mahler.

Ea a precizat că echipa tehnică, care verifică instalațiile este formată din trei angajați, și că în institut sunt doi electricieni.

Beatrice Mahler a menționat că cei care au sunat la 112 au văzut flacără și fum, dar că focul s-a stins repede, "de la sine".

Mahler a făcut precizări și despre modul în care personalul medical a intervenit la incidentul de duminică seară.

"Angajații și colegii mei s-au comportat exemplar, toți din pavilionul Covid au intrat în zona roșie, adică 24 de persoane – personal medical, asistente, infirmiere, brancardieri", a spus Mahler.

Potrivit managerului, medicii de gardă au luat legătura cu familia fiecărui pacient.

Patru pacienți din cei șapte aflați în unitatea mobilă ATI de la Spitalul "Marius Nasta", unde duminică seara avut loc un incident, se află la terapie intensivă. Unul este într-o stare mai gravă, iar trei se află în secțiile COVID ale spitalului, a anunțat Beatrice Mahler.

"Pacienții și personalul nu au fost în pericol", a spus Mahler, care a precizat că "emoția și teama predomină în spitale, orice miros de fum sau de material ars creează panică și controale, indiferent de ora din zi și din noapte".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22