Ponta, atac la Alina Gorghiu: Am propus dialog. Raspunsul Dnei Gorghiu: insulte, scandal si in rest NIMIC!

P.c. | 20.01.2015

Pe aceeași temă

Victor Ponta, prim-ministrul Romaniei, a criticat-o pe Alina Gorghiu, presedinte PNL, deoarece i-ar fi raspuns cu insulte la propunerea sa privind dialogul pe cateva teme esentiale pentru romani. Premierul a anuntat, luni, la inceputul sedintei Biroului Politic National al PSD, ca isi doreste consultari atat cu partidele din coalitia de guvernamant, cat si cu cele din Opozitie pe principalele teme care se afla in aceasta perioada pe agenda publica, relateaza ziare.com


"Am propus dialog cu Opozitia pe 5 teme politice esentiale pnetru toti romanii. Raspunsul Dnei Gorghiu: insulte, scandal si in rest NIMIC! Pacat", a scris pe Twitter Victor Ponta.


"Ce facem cu revizuirea Constitutieisistemul electoral, unde deja prima sedinta a avut loc, dar daca nu avem niste decizii politice probabil ca discutiile nu au cum sa progreseze, masterplanul de transport - impreuna cu dl Rus si cu dl Teodorovici si dl Valcov sa stabilim daca mergem mai departe cu masterplanul asa cum a fost convenit cu Comisia Europeana, legile sigurantei nationale, pentru ca eu cred ca discutam in presa si fiecare vorbeste separat.

 

De asemenea, trebuie sa ne asezam toti la masa, sa vedem decizia Curtii Constitutionale si sa luam o decizie legislativa foarte clara si sa vedem in ce masura Parlamentul si Executivul pot interveni in legislatia financiar-bancara pentru ca sa prevenim viitoare crize care din pacate vor aparea de fiecare data", a spus Victor Ponta.

 

CITITI SI: Victor PONTA, invitatie la DIALOG pentru Vasile BLAGA si Alina GORGHIU. In centrul discutiilor: legislatia financiara, Constitutie, sistemul electoral, masterplanul pe Transport si legile sigurantei


"Dar aceste cinci teme, daca nu ne asezam la masa si nu stabilim niste lucruri, vor ramane niste teme de dezbatere politica fara niciun fel de concretizare", a mai spus presedintele PSD, adaugand ca demersul sau nu reprezinta "o actiune contra lui Iohannis, ci dimpotriva".

PNL a anuntat, insa, prin vocea Alinei Gorghiu, ca nu va participa la consultarile propuse de premierul Victor Ponta pe teme importante pentru Romania, cum ar fi revizuirea Constitutiei sau sistemul electoral.

"Asa cum am mai declarat, in nenumarate randuri, fara a fi auziti si de presedintele PSD, dl Victor Ponta a gresit inca o data adresantul. Daca dl Victor Ponta este depasit de anumite probleme sau doreste stabilirea unei pozitii unitare, la nivelul intregii clase politice, in legatura cu anumite teme, se poate adresa in acest sens presedintelui.

Dl Ponta nu este presedintele Romaniei pentru a se erija in mediator, nu poate fi si presedinte de partid si mediator si prim-ministru si deputat. Singura institutie care poate asigura o mediere intre partide, pe diverse teme, este Presedintele Romaniei. (...) Dl Victor Ponta incearca sa se substituie nu doar Presedintelui Romaniei, ci si Parlamentului
", a spus presedintele PNL, intr-un comunicat de presa. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22