Ponta: Conflictul Dragnea-Grindeanu a pornit de la faptul că liderul PSD nu poate fi premier

E.b. | 20.06.2017

Conflictul dintre Liviu Dragnea, președintele PSD, și premierul Sorin Grindeanu a pornit de la faptul că Dragnea nu poate să fie prim-ministru, a afirmat Victor Ponta, secretarul general al Guvernului.

Pe aceeași temă

 

"Tot conflictul de la asta a pornit, de la faptul că domnul Dragnea nu poate fi el prim-ministru și atunci oricine e prim-ministru e rău", a declarat Victor Ponta, la TVR 1.

 

Întrebat ce l-ar fi determinat pe Dragnea să declanșeze această criză, Ponta a răspuns: "Decizia Curții Constituționale, (...) cea referitoare la faptul că domnul Dragnea nu poate fi prim-ministru".

 

Potrivit lui Victor Ponta, din cauza acestei decizii "n-a mai mers planul".

 

"Ideea aceea, care a fost în ianuarie, 'Dom'le, îl punem pe Grindeanu, stă și el câteva luni, contestăm la Curte, Avocatul Poporului și Curtea spune 'Domnul Dragnea poate fi prim-ministru' (...), atunci Grindeanu se retrage, vine Dragnea și, dacă Iohannis nu vrea să-l pună, îl suspendă' (...), n-a ieșit, din două motive. Unu — Curtea Constituțională a zis că 'Nu' — și doi — (...) după vizita de la Washington, uitați de povestea cu suspendarea (...) S-a dus", a mai afirmat Ponta.

 

În opinia lui Victor Ponta, premierul Sorin Grindeanu a fost "prea umilit".

 

"Pur și simplu a fost prea umilit. (...) Cum poți tu să faci un raport — l-a făcut domnul Vâlcov, dar mă rog, l-a făcut la solicitarea domnului Dragnea — în care în primul rând să spui tu despre propriul tău guvern că e cel mai prost, cel mai slab, că nu e în stare să facă nimic? (...) Toți miniștrii au fost propuși de către domnul Dragnea, deci n-au fost propuși de domnul Grindeanu", a spus Ponta, adăugând că vina lui Grindeanu este că "i-a acceptat" pe miniștrii propuși de Dragnea.

 

Conform lui Ponta, Grindeanu "a progresat" și a crescut în sondaje.

 

"Când a început să învețe, când a început să se vadă cu niște premieri, când a început să crească în sondaje — că dacă era la 10%, eu cred că nu-l schimba domnul Dragnea—, când a ajuns la 40, când a început să (...) vorbească mai ușor la televizor... A progresat", a mai afirmat Ponta. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22