Ponta, despre rectificarea bugetară: Va fi una pozitivă, ne mentinem în țintele asumate

Paul Cristescu | 20.10.2015

Victor Ponta, premierul Romaniei, a declarat astazi ca Guvernul va discuta vineri o rectificarea bugetară. Ponta a precizat ca e vorba de o rectificare pozitiva care se înscrie în țintele asumate și în cele convenite cu instituțiile financiare internaționale.

Pe aceeași temă

 

"Rectificarea bugetară ne va păstra în toate țintele pe care le-am stabilit și în bugetul de stat și cu instituțiile financiare internaționale.1,86 (deficit — n.r.) va fi, da? În condițiile în care acum încă avem excedent bugetar, măcar să putem să cheltuim toți banii, nu pe salarii, ci pe zonele de proiecte ca să ajungem la 1,86, pe investiții locale, pe investiții publice", a afirmat Ponta, la începutul ședinței săptămânale a Executivului, citat de Agerpres.

 

CITITI SI: Delegația FMI primita la Cotroceni de presedintele Iohannis: Sper că discuția cu Guvernul a fost una bună

 

Premierul a indicat că și această rectificare bugetară va fi una pozitivă. "Avem bani mai mulți decât au fost prevăzuți în legea bugetului. Este meritul ANAF-ului în primul rând, care a combătut evaziunea fiscală și meritul politicilor noastre pe care le-am aprobat", a spus Victor Ponta.

 

El a afirmat că reducerea TVA la 9% la produsele alimentare a determinat încasări mai mari la buget, decât s-ar fi înregistrat dacă era păstrată la 24%."Deci, e o rectificare pozitivă, rectificare în care cam toate cererile pe care le-ați făcut pentru salariile la medici, pentru Transporturi, pentru încălzire, pentru autorități locale, cam tot ceea ce ați cerut, slavă Domnului, am putut să punem în practică. Și, evident, acum toată lumea s-a obișnuit cu normalul, nu e niciun fel de problemă cu salariile, funcționarea instituțiilor. Acum câțiva ani era o excepție și ne bucuram când erau. Acum a intrat în normalitate și acesta este lucrul cel mai important", a subliniat Ponta.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22