Ponta sustine ca Shaideh ar fi primit dezlegare de la SRI cand a numit-o in guvernul sau

Dora Vulcan | 22.12.2016

Victor Ponta sustine ca la numirea lui Shhaideh la ministerul Dezvoltarii ar fi cerut si primit de la SRI o confirmare ca nu sunt probleme de siguranta nationala in ceea ce o priveste si ca inclusiv presedintele Klaus Iohhanis ar fi intrat in posesia acestei "dezlegari" pentru a-i permite sa depuna juramantul la Cotroceni. Ponta sugereaza, astfel, ca Iohannis ar avea alte motive decat cele de siguranta nationala pentru care ar intarzia desemnarea lui Shhaideh ca premier, la propunerea coalitiei PSD- ALDE. Ponta nu s-a putut abtine sa lanseze o amenintare voalata la adresa lui Iohannis: sa plece sau sa o numeasca pe Shhaideh, invocand vointa poporului exprimata prin vot. Ponta nu a riscat sa-l ameninte pe Iohannis cu suspendarea dupa ce joi Dragnea a amenintat ca ii va exclude din partid fara drept de apel pe toti cei care vor mai flutura leit-motivul suspendarii presedintelui.

Pe aceeași temă

 

 

Postarea lui Victor Ponta, facuta pe pagina sa de Facebook:

 

" Pana sa raspunda oficial Serviciile ( daca vor raspunde) vreau sa fac eu publice urmatoarele informatii :

1. INAINTE sa o numesc pe Doamna Sevil Shhaideh Secretar de Stat la MDRAP am solicitat si primit de la SRI o Nota prin care se confirma faptul ca nu exista informatii privind probleme de siguranta nationala sau de incalcare a legii - deci POZITIV !

2. La momentul desemnarii Doamnei Shhaideh pentru functia de Ministru al Administratiei si Dezvoltarii Regionale ( in 2015) am parcurs aceeasi procedura si am primit acelasi raspuns / altfel nu as fi facut propunerea iar Dl Klaus Iohannis ( care primea exact aceleasi materiale ca si mine) nu ar fi emis decretul de numire in functie

3. Nu cunosc detalii referitoare la cazul concret al acordarii cetateniei romane catre sotul Doamnei Shhaideh/ stiu insa cu siguranta ca decizia Comisiei din cadrul Ministerului Justitiei ( formata din magistrati) se ia DOAR DUPA primirea unui aviz de siguranta nationala de la SIE si SRI !

Cred ca Dl Klaus Iohannis a amanat decizia de desemnare a Doamnei Shhaideh nu din cauza unor informatii de la Servicii - ci din motive pur si simplu politice!

Este o mare greseala sa lasam ca structuri nepolitice ale Statului sa fie folosite ca pretext pentru sicane demagogice si orgolii stupide!

Klaus - poporul are dreptul sa aleaga pe cine doreste fara sa dea explicatii cuiva (dovada ca te-a ales si pe tine Presedinte)! Acum Poporul a votat ca PSD si ALDE sa formeze viitorul Guvern! Respecta aceasta decizie sau pleaca - te asigur ca nu se vor strange sa te regrete mai mult decat cei 10 oameni care s-au strans ieri pt Dacian Ciolos!"

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22