Prefectul Bucureștiului: Așteptăm 3 zile după ce se depășește rata de infectare 3, apoi luăm măsuri

Laurentiu Gheorghe | 13.10.2020

Prefectul Bucureștiului, Gheorghe Cojanu, a declarat, marți, că autoritățile vor aștepta trei zile după ce se depășește rata de infectare 3 în Capitală și apoi vor lua măsuri,

Pe aceeași temă

Prefectul Bucureștiului a explicat că autoritățile vor aștepta să vadă care este evoluția numărului de îmbolnăviri, iar populația Capitalei la care se face raportarea este de 2,5 milioane de locuitori.

„Nu vom lua măsuri la 3,05, ci la 3,4. Dacă durează trei zile la rând după ce se depășește rata 3, atunci vom lua o decizie”, a declarat prefectul după o ședință cu ministrul Educației și cu șefa DSP București. „Rata raportata azi, de 2,69 e la populatia de 2,1 milioane”, a subliniat prefectul.

Cojanu a susținut că „populația reală e undeva la 2,5 milioane”. „Avem date de la evidenta populatiei. Dar acum uitati-va si dvs real, in Bucuresti, cat s-a construit. Acest numar de locuitori nu va putea fi dat exact decat dupa recensamantul din februarie. In Bucuresti sunt sute de mii de oameni care au achizitionat apartamente dar buletinul lor e in alte judete”, a mai spus prefectul.

„Nu putem… Hai să vă dau absurd: la 3,01 se închid școlile. Așteptăm trei zile să vedem dacă cifra crește și atunci rapid luăm măsura”, a continuat prefectul.

Acesta a precizat că nu se pune problema carantinării pe sectoare, deoarece este foarte dificil.

Întrebat dacă nu este periculos să mai aștepte trei zile după ce se depășește rata de infectare de 3 cazuri la o mie de locuitori, prefectul a răspuns negativ: „Nu e periculos”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22