Prefectul Capitalei: Am luat în calcul instituirea carantinei pe timp de noapte pentru anumite zone

Laurentiu Gheorghe | 28.10.2020

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat miercuri că se ia în calcul pentru anumite zone instituirea carantinei pe timp de noapte, dar deocamdată se mizează pe respectarea actualelor măsuri.

Pe aceeași temă

„Aș vrea să nu mă antepronunț, cu atât mai mult cu cât am solicitat tuturor instituțiilor din CMSU (Consiliul Municipal pentru Situații de Urgență – n.r.) să prezinte o situație la nivelul fiecărei instituții vizavi de evoluția pandemiei și necesitatea măsurilor, eventualitatea introducerii altor măsuri. Ar fi nefiresc să mă antepronunț până la întrunirea CMSU”, a declarat Traian Berbeceanu la Gândul Live.

Cu toate acestea, întrebat dacă a luat în calcul carantina de noapte, la care au apelat mai multe state care se confruntă cu rata mare de pozitivare, acesta a spus că da.

„Am luat-o în calcul, cel puțin în anumite zone. Aș vrea să limităm discuția pe măsurile avute în discuție până când se va lua o decizie. Nu vrem să se creeze însă o emoție publică, nu vrem să fie interpretate măsurile noastre într-un fel sau altul”, a adăugat prefectul.

El a mai spus că forțele de ordine sunt intransigente la respectarea măsurilor care au fost dispuse, „chiar dacă riscăm să supărăm o mică parte a populației”.

„Interesul este al celor mulți, asta e menirea noastră, să le asigurăm nu doar siguranța publică, ci și sănătatea populației în aceste vremuri grele”.

Potrivit acestuia, „în cea mai mare măsură bucureștenii au înțeles și știu că măsurile sunt în sprijinul lor și sunt respectate. Acolo unde nu se înțelege evident colegii vor aplica prevederile legale”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22