Prefectul Capitalei atenționează că s-ar putea impune carantinarea unor sectoare sau cartiere

Laurentiu Gheorghe | 07.10.2020

Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei, atrage atenția că o creștere necontrolată a numărului de cazuri de Covid-19 ar putea impune declararea stării de urgență în București, dacă se trece de 1000 cazuri/zi

Pe aceeași temă

În momentul de față, numărul de noi cazuri de Covid se află la jumătate față de limita de 1.000 de noi cazuri pe zi, miercuri fiind raportate 514 în ultimele 24 de ore.

„Deocamdată indicele nu a fost publicat. Indicele se referă la mortalitate la mia de locuitori, şi nu la infectări. Dacă se ajunge la 3, atunci se impune starea de urgenţă. Dar ea nu poate fi impusă de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. Ea e discutată de CNSU şi măsura e luată de Guvern. Dar ne putem aştepta. Deocamdată incidenţa este impusă pe Bucureşti. Ieri era 1,86”.

Răspunzând întrebărilor jurnaliștilor legat de ce se va întâmpla dacă va crește în continuare numărul de cazuri de COVID-19, prefectul a spus că este posibilă instituirea carantinei în sectoare, dacă indicele crește: "Se poate ajunge la carantină într-un sector. Carantinarea sectoarelor e posibilă. Este mai dificil, dar dacă se impune vom face acest lucru".

Barurile, cluburile și discotecile vor fi închise în București, la fel și sălile de jocuri de noroc, cu excepția pariurilor și a loteriilor unde se eliberează bilete. De asemenea, masca de protecție va fi obligatorie în jurul școlilor, pe o distanță de 50 de metri, fiind redusă astfel distanța stabilită inițial, de 100 de metri.

Deciziile au fost luate miercuri, într-o nouă ședință a Comitetului pentru Situații de Urgență București și se adaugă măsurilor luate cu o zi în urmă și intrate deja în vigoare: închiderea restaurantelor, a cafenelelor, teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte și saloanelor de evenimente.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22