Premierul Bulgariei nu are intentia de a lupta impotriva coruptiei, sustine Monica Macovei

T.d. | 25.05.2015

Pe aceeași temă

Monica Macovei a criticat politica Executivului de la Sofia, aratand ca premierul Boiko Borisov nu are nicio intentie de a lupta impotriva coruptiei. “Politicienii trebuie investigati”, a aratat europarlamentarul.

Prezenta, luni, in capitala Bulgariei, Macovei a pledat pentru o atitudine ferma in sistemul judiciar, potrivit Novinite.com, citat de HotNews.

"Vorbele premierului vostru, potrivit carora nu exista nicio incercare reala de lupta impotriva coruptiei in Romania, in timp ce arestarile unor politicieni la nivel inalt au legatura cu afilierea politica, sunt un semn rau", a afirmat Macovei, care a fost invitata in Bulgaria la o dezbatere pe tema luptei impotriva coruptiei.

"Aceste cuvinte inseamna ca Boiko Borisov nu are nicio intentie de a duce un razboi real impotriva coruptiei. Politicienii trebuie investigati", a adaugat europarlamentarul roman.

Macovei a mai aratat ca “trebuie sa existe oameni cu pozitii ferme, atat procurori, cat si judecatori".

Reprezentantul roman in Parlamentul European a adaugat ca investigatiile din Romania au vizat politicieni indiferent de afilierea politica.

"Voi aveti in Bulgaria un politician care este dispus sa faca ceva in aceasta privinta? Am fost intrebata daca as accepta sa devin ministru al Justitiei in Bulgaria si am spus "Da", dar nimeni nu a venit sa ma caute. Nimeni nu vrea sa lupte impotriva practicilor corupte, pentru ca politicienii vor deveni victime", a apreciat Macovei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22