Premierul Ciolos sustine total legea care interzice fumatul in spatiile publice inchise

Tudor Despina | 16.12.2015

Premierul Ciolos si-a declarat sustinerea totala pentru legea care interzice fumatul in toate spatiile publice inchise. Proiectul a fost adoptat, marti, de Camera Deputatilor si urmeaza sa mearga la presedinte pentru promulgare.

Pe aceeași temă

 

”Sustin pe deplin acest proiect. Sigur, nu am avut ocazia sa fiu implicat direct in calitate de prim-ministru, dar am fost implicat in calitate de cetatean”, a spus premierul, intrebat de presa cum se raporteaza la noua lege.

 

”Sper eu, ca impreuna cu guvernul, ne vom asigura ca aceasta lege se va aplica imediat ce este promulgata si de presedinte. Cred ca este un lucru foarte bun, pentru ca suntem una dintre ultimele tari din Uniunea Europeana care nu aplica aceasta lege. Ea inseamna in primul rand un respect pentru cetateni, fara ca aceasta sa afecteze desigur alegerea individuala, personala a fiecarui alt cetatean. Dar atunci cand ne gandim la spatiul public trebuie sa vorbim in special de interes public”, a argumentat Dacian Ciolos, citat de Hot News.

 

Legea care interzice fumatul in spatiile publice inchise a trecut, marti, de votul din Camera Deputatilor si urmeaza sa mearga spre promulgare la presedintele tarii. Pana sa ajunga, insa, pe masa lui Klaus Iohannis, legea poate fi contestata la Curtea Constitutionala. Camera Deputatilor e for decizional in acest caz, proiectul fiind adoptat initial de senatori in 2011.

 

Proiectul in cauza prevede interzicerea fumatului in spatiile publice inchise, in spatiile inchise de la locul de munca, la locurie de joaca pentru copii, in unitatile sanitare, de invatamant, dar si in cele destinate protectiei si asistentei copilului. Au fost 164 de voturi pentru, 20 impotriva si alte 26 de abtineri. Totodata, proiectul legifereaza obligatia informarii consumatorilor cu privire la produsele din tutun pe care urmeaza sa le achizitioneze, precum si indicarea in produsele finale a continutului de gudron, nicotina si monixid de carbon.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22