Premierul Ciolos vrea sa-si asume raspunderea in parlament pe reforma administratiei

Iulia Mincu | 12.04.2016

Premierul Ciolos ia in calcul asumarea raspunderii guvernului in Parlament pe pachetul de legi privind reforma administratiei, a declarat Dacian Ciolos marti, la o intalnire cu ziaristii.

Pe aceeași temă


Premierul Dacian Ciolos a prezentat in fata parlamentului primele detalii ale reformei statutului functionarului public, precizand ca exista trei variante de lucru, dintre care una presupune numirea pe criterii politice a directorilor de deconcentrate, care isi vor incheia mandatul odata cu guvernul care i-a numit, relateaza HotNews.ro.

O prima varianta presupune ca, pe langa nivelul de demnitar, ministru si secretar de stat, sa fie integrati in categoria functionarilor numiti politic si prefectii si subprefectii, care "vin cu guvernul si pleaca impreuna cu guvernul", a spus Ciolos, in fata Parlamentului.

Aceasta varianta presupune numirea unui secretar general cu statut de inalt functionar public, numit strict pe criterii de competenta.

Un al doilea scenariu, "putin mai provocator", dupa cum a spus Dacian Ciolos, ar presupune "coborarea la nivel de numire politica si la nivelul directorilor generali, ai conducatorilor de agentii si ai directorilor de deconcentrate".

Un al treilea scenariu de lucru preia in mare parte modelul actual, cu nivelul politic la ministru si la secretar de stat, iar "de la prefect in jos raman functionari publici".

Dacian Ciolos a precizat luni ca intentia guvernului este sa lanseze in dezbatere publica acest proiect pentru a putea veni in fata Parlamentului cu un proiect de lege in luna iunie, si care ar putea fi aprobat inainte de sfarsitul vacantei parlamentare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22