Premierul Cîțu sesizează DNA în legătură cu neregulile găsite la Institutul „Matei Balș”

Laurentiu Gheorghe | 10.03.2021

Premierul Florin Cîțu a anunțat că în urma raportului Corpului de Control în legătură cu incendiul de la Institutul Matei Balș din capitală va sesiza DNA pentru neregulile constate.

Pe aceeași temă

Cîțu a precizat însă că nu a primit încă rapoartele de la ministrul Sănătății.

„Ministerul Săntății nu a venit cu propriile rapoarte, de aceea am venit cu acest raport. Sunt mai multe lucruri prezentate de Corpul de Control. A funcționat fără autorizație de securitate la incendiu, pereții căilor de evacuare nu erau rezistenți la foc, fără dispozitive de alarmare optice și acustice. Instalaţia de detectare, semnalizare şi alarmă la incendiu nu era cu acoperire totală. Sunt mai multe lucruri sesizate”, a anunțat premierul.

În urma raportului va fi sesizată Direcția Națională Anticorupție.

„O sesizare se face către DNA și este vorba de asigurarea serviciilor în domeniul intervenţiilor în situaţii de urgenţă cu o firmă ce nu era avizată de IGSU şi nu era organizată pentru a putea asigura cerinţele obligatorii într-o unitate spitalicească cu un număr de 640 de paturi. Acesta este un punct important. Mai era: prezenţa în pavilioanele institutului a aparatelor electrice sau surselor de aprindere care nu intră în categoria aparaturii medicale. Sunt mai multe lucruri”, a spus prim-ministrul Florin Cîțu.

De asemenea, premierul a declarat că așteaptă măsuri de la ministrul Sănătății, în condițiile în care există un raport lăsat de fostul ministru Nelu Tătaru.

„Mă aștept și la măsuri. Știu de la fostul ministru că există un plan de măsuri, eu l-am primit, aștept să vedem cât din aceste măsuri au fost implementate”, a mai precizat Cîțu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22