Premierul grec s-a intalnit cu patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse

T.d. | 10.04.2015

Pe aceeași temă

Premierul grec de stanga radicala Alexis Tsipras, un ateu declarat, s-a intalnit joi la Moscova cu patriarhul ortodox rus Chiril.

As dori sa va felicit pentru alegerea dumneavoastra, dar eu sper sincer ca guvernul dumneavoastra va face totul pentru a pastra bazele spirituale si morale ale poporului dumneavoastra”, a spus Chiril, in fata lui Tsipras, liderul elen fiind cunoscut pentru pozitiile sale uneori radical fata de Biserica, potrivit AFP, citata de Agerpres.

A fi crestin nu este o idee politica”, a subliniat patriarhul rus aratand ca “URSS a uitat un factor important: nicio dreptate sociala nu poate fi atinsa fara a oferi omului o baza spirituala”.

In replica, Tsipras a salutat faptul ca patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse “a avut timpul sa se intereseze despre convingerile mele personale”.

Dincolo de optiunile religioase, cei doi au gasit un punct comun, cerand din nou ridicarea sanctiunilor economice la adresa Moscovei.

Patriarhul Chiril conduce o Biserica Ortodoxa cu mare influenta in Rusia post-sovietica. Aflat la conducere din 2009, Chiril este considerat un apropiat al liderului rus Vladimir Putin, multi observatori constatand o relatie stransa intre statul rus si Biserica Ortodoxa.

In plus, din 2012, insulta adusa sentimentelor religioase ale credinciosilor este un delict in Rusia, care poate atrage o pedeapsa de pana la trei ani de inchisoare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22