Premierul Ponta, atac dur la presedintele Iohannis, pe tema refugiatilor: Nu face nimic

Paul Cristescu | 26.10.2015

Premierul Victor Ponta a declarat astazi ca nu avea nevoie de un mandat de la presedintele Iohannis pentru deplasarea si pentru discutiile pe care le-a avut la Sofia. Ponta l-a atacat pe Iohanis spunand ca "s-a dus la Bruxelles ca surda la hora, si cum s-a dus s-a si intors."

Pe aceeași temă

 

Premierul a spus ca vrea sa "lamureasca populatia si pe cetateanul Klaus care e treaba cu refugiatii" si a sustinut ca a mers sa discute cu liderii bulgari si sarbi pentru a se coordona in contextul in care alte tari isi inchid granitele si ar fi "incorect si imposibil" ca toti refugiatii sa ramana in Romania, Serbia si Bulgaria daca "toti isi inchid granitele", transmite Hotnews.
 

"Problema nu e ce spune domnul Iohannis, e ca nu face nimicStiti ce a facut la Bruxelles? Se duce, tace din gura, se intoarce si tace din gura. Povestea cu mandatul, daca n-ar fi ras, ar fi de plans. Mandat sa ce? Ma intalnesc cu ceilalti ministri cand cred ca e bine.  Iohannnis cred ca nu are habar ce am discutat la Sofia", a spus seful guvernului.

 

CITITI SI: Summitul rutei balcanice: Se vor crea 100.000 de locuri de primire in statele de pe traseu

 

Context

 

Presedintele Iohannis a comentat ieri afirmatiile premierului Victor Ponta privind o pozitie comuna a Romaniei, Bulgariei si Serbiei in cazul inchiderii frontierelor, ca prim-ministul nu l-a consultat, nu a avut mandat sa angajeze Romania si s-a "plimbat pana la Sofia".
 

Ponta a declarat sambata, dupa o intalnire cu omologii sai bulgar si sarb, pe tema crizei refugiatilor, ca "Daca sunt tari care isi inchid granitele sau construiesc garduri, avem dreptul sa ne aparam in timp util".
 

Tarile afectate de afluxul masiv de refugiati care intra in Europa pe ruta balcanica au decis, in noaptea de duminica spre luni, la capatul a peste 7 ore de discutii, sa creeze 100 de mii de locuri de primire a refugiatilor, dintre care 50 de mii in Grecia, a anuntat presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la finalul unui mini-summit european destinat cautarii de solutii pentru gestionarea crizei migrantilor in Balcanii de Vest.
 

La reuniunea de la Bruxelles au participat sefii de stat si de guvern din zece state membre - Germania, Austria, Bulgaria, Croatia, Ungaria, Grecia, Luxemburg, Olanda, Romania si Slovenia - si reprezentantii a trei state din afara Uniunii: Albania, Macedonia si Serbia. Romania a fost reprezentata de presedintele Klaus Iohannis.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22