Premierul Sorin Grindeanu, primit de omologul francez, Edouard Philippe VIDEO

E.b. | 08.06.2017

Premierul Sorin Grindeanu a fost primit, joi dimineață, de omologul francez, Edouard Philippe, la Hôtel de Matignon - sediul Guvernului Franței.

Pe aceeași temă

 
 

 

Sorin Grindeanu a fost așteptat de Edouard Philippe pe treptele sediului Guvernului Franței, în cadrul unei ceremonii la care au fost prezenți și membri ai Gărzii Republicane franceze.

 

După ce și-au strâns mâinile și au făcut fotografii oficiale, cei doi premieri au intrat în Hôtel de Matignon, unde vor avea o întrevedere în biroul prim-ministrului francez, care este prevăzută să dureze o jumătate de oră.

 

Cei doi oficiali vor discuta despre parteneriatul strategic româno-francez, despre intensificarea cooperării economice dintre România și Franța, dar și despre viitorul Uniunii Europene în contextul Brexit, transmite Agerpres.

 

Aceasta este prima întâlnire a lui Edouard Philippe cu un omolog de la preluarea mandatului de șef al Executivului francez.

 

Din delegația care îl însoțește pe premierul Grindeanu la întâlnirea cu prim-ministrul francez fac parte ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, și ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu.

 

După întâlnirea cu premierul francez, Sorin Grindeanu va susține declarații de presă la Ambasada României la Paris.

 

 

 

 

Vizita de lucru a prim-ministrului Grindeanu la Paris a început miercuri, când șeful Executivului a participat la ceremonia dedicată aderării României și Argentinei la Agenția pentru Energie Nucleară (NEA) a Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). La acest eveniment au mai fost prezenți secretarul general al OCDE, Jose Angel Gurría, directorul general al NEA, William D. Magwood, ministrul Finanțelor Publice, Viorel Ștefan, și ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu.

 

La ceremonie, Grindeanu a precizat că este foarte încântat să accepte în numele României invitația ca țara noastră să devină cel de-al 33-lea membru al Agenției pentru Energie Nucleară. Totodată, premierul a precizat că România este deplin pregătită pentru începerea negocierilor de aderare la OCDE, pe baza meritelor sale și a rezultatelor economice.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22