Premierul Tudose acuza Dacia, fara a o numi insa, ca externalizeaza profiturile

E.b. | 08.11.2017

Premierul Mihai Tudose a acuzat Automobile Dacia, parte a Groupe Renault, ca externalizeaza profitul, ironizand mitingul de marti.

Pe aceeași temă

  

 Este vorba despre mitingul la care au participat mii de angajati ai acestei uzine pentru a protesta fata de intentia Guvernului de a transfera contributiile sociale de la angajator la angajat si pentru a cere demararea constructiei autostrazii Pitesti-Sibiu.

 

"Am apreciat, cu ghilimelele de rigoare, un protest al unor romani sustinut de conducere care doreau autostrazi, compania externalizand profitul. Superb. Nu mai merge", a declarat miercuri premierul Mihai Tudose, in deschiderea sedintei de guvern in care vor fi aprobate noile masuri fiscale, care includ transferul contributiilor de la angajator la angajati, conform HotNews.

 

 

Niște măsuri "foarte ferme"

 

 

Guvernul dorește să introducă niște măsuri "foarte ferme" în ceea ce privește externalizarea profitului, a anunțat, miercuri, premierul Mihai Tudose, adăugând că acest lucru a dus la "inflamare".

 

"Pe ordinea de zi sunt o serie de modificări ale Codului fiscal și, ca să nu fiu secretos, vă spun care este părerea mea și a unora dintre colegii mei despre inflamarea excesivă a opiniei publice. Nu este vorba despre trecerea contribuțiilor — acolo și sindicate și patronate, care până mai deunăzi erau foarte în regulă cu trecerea contribuției, s-au inflamat după ce Guvernul dorește să introducă niște măsuri foarte ferme în ceea ce privește externalizarea profitului, nefăcând practic altceva decât să transpună în legislația românească o directivă europeană, precum și alte măsuri pe care noi considerăm că e bine să le luăm ca să nu mai fie deductibil tot profitul, adică să avem și noi niște bani din care să facem Educație, Sănătate și Infrastructură. În acest sens, s-au inflamat niște multinaționale, dar, din fericire, înțeleg că au înțeles că nu e cazul, că finalul va fi același", a declarat Tudose, la începutul ședinței de Guvern, citat de Agerpres.
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22