Premierul Tudose, nemulțumit de colectarea TVA, îl convoacă din nou la Guvern pe şeful ANAF

E.b. | 07.07.2017

Premierul Mihai Tudose i-a chemat vineri, la Palatul Victoria, pe şeful ANAF, Bogdan Stan, şi pe ministrul Finanţelor, Ionuţ Mişa, pentru discuţii ce privesc gradul redus al colectării TVA. Întâlnirea a fost programată iniţial pentru ora 9.30, însă a fost amânată pentru ora 14.30.

Pe aceeași temă

 

 

Primul-ministrul este nemulţumit de modul în care se colectează TVA, conform News.ro, care citează  surse guvernamentale.

 

Întâlnirea a fost programată iniţial pentru ora 9.30, însă a fost amânată pentru ora 14.30.

 

Este cea de-a doua întâlnire din această săptămână dintre premierul Mihai Tudose şi preşedintele ANAF pe tema gradului redus de colectare a TVA, prima având loc miercuri, tot la sediul Guvernului, discuţie care a durat mai bine de trei ore. Înainte de întâlnirea de la Palatul Victoria, Tudose afirma, în cadrul unei conferinţe de presă, întrebat dacă intenţionează să-l demită de Bogdan Stan, că are în vedere înlocuirea tuturor celor care nu îşi fac treaba.

 

Avem în vedere înlocuirea tuturor celor care nu-şi fac treaba (...). Avem o întâlnire programată cu el azi ( cu Bogdan Stan - n.r.), este chemat să vedem despre ce este vorba în ograda domniei sale şi să vedem în ce măsură putem implementa repede acel punct din programul de guvernare cu splitarea TVA-ului”, a declarat premierul Mihai Tudose.

 

 

”Au fost chemaţi acolo, ca să discute serios, nu ca să fie muştruluiţi”​

 

 

Joi, Liviu Dragnea, președintele PSD, a afirmat că premierul Mihai Tudose l-a chemat la Guvern pe şeful ANAF pentru a identifica o serie de măsuri privind îmbunătăţirea activităţii instituţiei, şi nu pentru a fi ”muştruluit”, nefiind pus în pericol postul şefului ANAF.

 

Am avut aseară o întâlnire cu primul-ministru. Ei au avut ieri, patru, cinci ore, o discuţie şi cu Finanţele şi cu ANAF-ul şi cu alţi miniştri şi au identificat 30 şi ceva de acţiuni care au în vedere o îmbunătăţire a activităţii ANAF, dar şi un pachet serios de acţiuni contra evaziunii fiscale, inclusiv a unor acţiuni din vămi. De asta au fost chemaţi acolo, ca să discute serios, nu ca să fie muştruluiţi”, a spus Dragnea.

 

Tot joi, inspectori Antifraudă de la ANAF au mers în control în redacţia RISE Project.

 

Liviu Dragnea, vizat de mai multe anchete ale jurnaliştilor de la RISE Project, a transmis un comunicat de presă în care susţine că nu are nicio implicare în acţiunea ANAF, că este "indignat" de ceea ce se întâmplă şi că are sentimentul că se încearcă compromiterea sa. De asemenea, el a cerut ministrului de Finanţe şi şefului ANAF să dea "imediat” explicaţii publice cu privire la această acţiune.

 

Bogdan Stan a reacţionat imediat la solicitarea lui Dragnea şi a afirmat că inspecţia care a avut loc joi la sediul  RISE Project a fost făcută în urma unei analize de risc realizate de către DGAF, după o sesizare şi că instituţia desfăşoară sute de controale, "fără legătură cu conţinutul editorial al unor publicaţii".

 

De asemenea, Ministerul Finanţelor a anunţat că a solicitat ANAF o informare în legătură cu controlul derulat la RISE Project.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22