Preocupat de înfierarea statului paralel și ilegitim, PSD a uitat de problemele reale ale țării

Dora Vulcan | 17.11.2017

Preocupați exclusiv de înfierarea, prin rezoluție, a statului paralel și ilegitim, PSD a omis să ia în discuție la ședința CEx de vineri subiecte ca majorarea preturilor, valul inflationist anuntat de BNR, prabusirea leului, explozia ROBOR si, astfel, a ratelor la credite și alte subiecte de interes pentru români.

Pe aceeași temă

 

 

 

Toate subiectele sensibile ale zile și care influențează nivelul de viață al românilor nu au primit nicio soluție din partea CEx al PSD:

 

  • cursul leu- euro -  a aratat cu degetul spre BNR: "Ce se intampla pe segmentul bancar cred ca puteti sa-l intrebati foarte bine pe Isarescu, el trebuind sa aiba grija de aceste situatii"; 
  • scumpirile anuntate pe piata energiei - a pasat problema la ANRE, reluand povestea cu vechea conducere anchetata de comisia parlamentara si demisa ulterior. Numai că vestile despre majorarile de pret la curent si gaze au fost extrase din primul raport al noii conduceri ANRE, votate in octombrie in Parlament.
  • codul fiscal - întrebat de bombele descoperite zilnic in OUG de modificare a Codului Fiscal, nu a dat niciun raspuns concret.
  • majorarea promisă a salariului minim - Intrebat cand va fi adoptata hotararea pentru majorarea salariului minim, Tudose a spus ca "odata cu proiectul de buget" si va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2018. Cand jurnalistii au vrut sa afle cand se va produce si mult asteptata adoptare a bugetului, Tudose a raspuns ca "in 10 zile maxim". 
  • îndreptarea erorilor din OUG de modificare a Codului fiscal - Intrebat si ce modificari vor fi aduse ordonantei revolutiei fiscale in Parlament, sau daca ia in considerare sa dea o noua ordonanta de urgenta ca sa corecteze erorile din prima, Tudose a raspuns: "Discutia la nivel de partid a fost ca si saptamana viitoare sa avem o ultima clarificare cu mediul de afaceri".
  • impozitul de 1% pe cifra de afaceri - dacă va fi de 500.000 sau un milion -  tranșare în Parlament.
  • neregulile semnalate în domeniul IT după modificarea la Codul fiscal - în Parlament
  • transferul contributiilor - Tudose a reluat declaratia cu angajatorii care nu au de ce sa scada salariile. A evitat total să explice ordonanta data pe furis care obliga firmele sa faca negocieri colective. "Am avut negocieri si discutii cu mediul de afaceri, de la cei mai mari, la reprezentantii celor mai mici angajatori. Romania si-a atins tinta de ocupare a fortei de munca, e presiune pe piata nemaifiind forta de munca, angajatorii risca nepunand in aplicare exact cum se poate pune in aplicare, adica sa creasca si salariul angajatului. Risca sa piarda angajatii. Vorbesc de cei mici, nesindicalizati", a spus Tudose. "Si azi puteau sa scada leafa daca voiau. Dar fata de acum 2-3 saptamani cand toti spuneau ca nu va putea fi aplicata (masura transferului contributiilor, n.red.) mesajele publice ale unor mari angajatori si mai mici, dar importanti, au fost foarte foarte foarte clare si determinate: nimeni nu va scadea slariul net al angajatului", a mai sustinut Tudose.
  • bugetele primăriilor și creșterile de taxe locale anunțate deja de primăriile lăsate fără bani la buget de modificările la Codul fiscal  - Dragnea spune ca bugetele primariilor vor fi chiar mai mari, dar cresterea taxelor locale e optiunea edililor. Intrebat de primarii care au anuntat deja ca vor creste taxele locale pentru ca raman fara bani la buget, Tudose a sustinut ca nu se pune problema. "Este fals! Niciun primar nu va avea un buget mai mic, cel putin egal va fi cu bugetul din 2017". Dragnea a tinut si el sa faca precizari pe subiect: "Nivelul taxelor din 2018 nu are de ce sa fie marit din mai multe motive, dar unul e foarte simplu - prin Legea bugetului de stat se va asigura un nivel cel putin egal cu 2017. Nu au motive sa creasca taxele, dar e libertatea lor", a spus Dragnea, citat de ziare. com.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22