Presedintele a convocat pentru joi si vineri consultari cu partidele parlamentare

Iulian Popescu | 04.11.2015

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis o scrisoare preşedinţilor partidelor reprezentate în Parlament, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru, anunță un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Pe aceeași temă

Fiecare delegaţie poate fi formată din maxim 5 persoane.

 

Programul consultărilor va fi următorul:

 

Joi, 5 noiembrie 2015:

 

• Ora 15.00 - Partidul Social Democrat (PSD);

• Ora 17.00 - Partidul Naţional Liberal (PNL);

• Ora 18.00 - Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);

• Ora 19.00 - Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

 

Vineri, 6 noiembrie 2015:

 

• Ora 11.30 - Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR);

• Ora 12.30 - Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE).

 

***

 

Ponta: Imi depun mandatul de prim ministru si pe cel al Guvernului

 

"Incepand cu ziua de astazi imi depun mandatul de prim ministru si implicit pe cel al Guvernului Romaniei", a anuntat miercuri Victor Ponta.


"Am obligatia sa constat supararea legitima care exista in cadrul societatii si dorinta legitima de a avea responsabilitati mai mari decat patronii unei firme. Nu cred ca este corect sa las aceasta responsabilitate nici pe seama celor care au fost pe teren. Nu ma bat cu oamenii, cred ca ar fi o mare greseala si am avea toti de suferit", a afirmat Victor Ponta. 
 

"Sper ca depunerea mandatului meu si a guvernului sa satisfaca cererile protestatarilor."
 

"Pana la formarea unui nou guvern vom asigura interimatul. La ora 4 vom avea o sedinta de guvern ca sa le multumesc tuturor colegilor si sa asiguram tranzitia catre un nou guvernCei care speculeaza politic acest moment vor plati scump", a mai spus premierul.

 

Liviu Dragnea: Premierul își depune mandatul; la ora 13 00 va fi o ședință a Coaliției

 

Liviu Dragnea, președintele PSD, a anunțat miercuri că premierul Victor Ponta își depune mandatul iar la ora 13,00 va avea loc o ședință a Coaliției pentru a se stabili calea de urmat.

 

"Am avut astăzi de dimineață o discuție cu Victor Ponta, am discutat despre situația actuală, despre ce s-a întâmplat în zilele trecute și ce s-a întâmplat aseară. Noi ne-am asumat împreună niște principii la Congres, am stabilit atunci că producem o ruptură totală de trecut, care înseamnă și o ruptură totală de vechiul model de a face politică. Am stabilit că facem o politică pentru oameni și a face politică pentru oameni înseamnă că nu trebuie să fii surd sau orb atunci când oamenii își strigă nemulțumirea în stradă. Am înțeles că unii parteneri de-ai noștri nu doresc să își asume nicio responsabilitate și nu înțeleg că nu se mai poate face politică rupți de societate sau de ce cer oamenii. Dacă ei nu-și asumă, prim-ministrul a hotărât să își depună mandatul, pentru că nu se mai poate continua așa. O să avem o întâlnire în coaliție la ora 13,00 cu prim-ministrul să stabilim împreună care este calea de urmat", a spus Dragnea la Palatul Parlamentului.

 

25 de mii de oameni au cerut, marti seara, in strada demisia Guvernului Ponta, numai in Capitala. Marsuri de protest au avut loc si in alte orase ale tarii, in memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv. "Coruptia ucide", "Asasinii" si "Premier penal, mars la tribunal!" au fost cateva dintre scandarile manifestantilor.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22