Presedintele Iohannis: Eroii Euromaidanului au semanat cu eroii de la Timisoara si Bucuresti, din 1989

Fara Autor | 22.02.2015

Pe aceeași temă

„Eroii Euromaidanului au semănat cu eroii de la Timișoara sau București, din 1989”, scrie președintele Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook, la un an de la încheierea violențelor din Euromaidan, de la fuga din Ucraina a fostului președinte Viktor Ianukovici și de la demiterea acestuia de către Parlamentul de la Kiev.

 

„Astăzi se împlinește un an de la Revoluția Demnității, când cetățenii Ucrainei s-au mobilizat și au ieșit în stradă împotriva unui regim corupt și autoritar, care le amanetase destinul european. Gândul meu se îndreaptă cu respect către toți cei care și-au dat viața pentru libertate, în acele zile tumultuoase. Am văzut cum o națiune renaște și cum aspirațiile ei nu pot fi distruse de șenilele tancurilor. În multe privințe, eroii Euromaidanului au semănat cu eroii de la Timișoara sau București, din 1989. Din păcate, încercările la care este supusă Ucraina sunt departe de a se fi încheiat. În ultimul an, Federația Rusă a ocupat Crimeea, iar în estul Ucrainei se implică în destabilizarea acestei țări. Sper ca negocierile de pace de la Minsk să fie respectate și să pună capăt confruntării armate, care a dus deja la pierderea a mii de vieți omenești și la peste un milion de refugiați. Ca președinte al României, susțin soluția diplomatică în rezolvarea acestui conflict, astfel încât Ucraina să fie un stat stabil, democratic, suveran, căruia să i se respecte integritatea teritorială. La manifestările de azi, de la Kiev, sunt reprezentat de consilierul meu pentru securitate națională, George Scutaru. Pe 17 martie, mă voi reîntâlni cu președintele Petro Poroșenko, cu prilejul vizitei mele oficiale în Ucraina”, a transmis Klaus Iohannis, pe Facebook.

 

Mii de persoane au participat, duminica dupa-amiaza, la Marsul Demnitatii de la Kiev, la aniversarea unui an de la incheierea violentelor de la Kiev, de la inceputul lui 2014.

Marsul a fost condus de presedintele ucrainean,  Petro Porosenko, alaturi de care s-au aflat  presedintele Lituaniei - Dalia Grybauskaite, cel polonez - Bronislaw Komorowski, precum si liderul Consiliului European,  fostul premier polonez Donald Tusk.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22