Presedintele Iohannis participa la summitul european de la Malta, pe tema crizei refugiatilor

Paul Cristescu | 11.11.2015

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a transmis astazi, intr-o declaratie de presa, ca va participa la summitul UE din Malta, in cadrul caruia liderii europeni se vor intalni cu omologii lor africani pentru a discuta pe tema crizei refugiatilor.

Pe aceeași temă

 

CITITI cele mai importante declaratii ale presedintelui :

 

Azi si maine sunt convocate doua intalniri internationale importante. Prima e un summit intre tari UE si Africa, a doua e un Consiliu European extraordinar. Ambele se vor desfasura in Malta. Voi participa in ambele intalniri.
 

Prima reuneste toti reprezentantii tarilor din UE si un numar mare de sefi de state din Africa. Aici avem nevoie de un mecanism de sprijin pentru tarile africane.
 

A doua intalnire, Consiliul Extraordinar, va avea ca tema principala migratia. Dupa intalnirile din ultimele luni s-a vazut ca e inca nevoie de foarte multa coordonare pentru a progresa intr-un control eficient al fluxului de migranti.

Vom discuta despre intarirea controlului la granitele externe ale UE si despre hot-spot-uri, locurile unde vor fi primiti refugiatii.
 

CITITI SI: Summit UE pe tema refugiatilor, in Malta. Liderii UE se intalnesc cu omologii lor africani

 

Despre pozitia Romaniei


Pozitia Romaniei este cunoscuta. Nu avem motive sa schimbam aceasta pozitie. Romania este solidara cu celelalte state membre UE si doreste sa gaseasca impreuna cu ele cele mai bune solutii. 
 

Romania are un control riguros la propriile granite si nu au aparut probleme specifice. Romania este implicata in foarte multe actiuni europene si internationale, suntem foarte implicati in agentia Frontex.
 

Romania este de parere ca e nevoie de o colaborare stransa atat cu tarile de origine, cat si cu cele de tranzit pentru a controla fluxul de origine. Masuri de sprijin si pacificare pentru tarile de origine, colaborare intensa pentru tarile de tranzit. Romania e de acord sa se implice in toate aceste masuri
 

Trebuie intarite granitele exterioare ale UE, si aici nu vorbesc de granitele noastre, ci de alte granite pe unde intra fluxul in Europa

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22