Presedintele Iohannis se va intalni SEPARAT cu liderii puterii si cu cei ai opozitiei, la consultarile de astazi legate de Strategia Nationala de Aparare

P.c. | 08.06.2015

Pe aceeași temă

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, se va intalni, astazi, la ora 18, la palatul Cotroceni, cu liderii principalelor partide din Romania pentru consultari legate de Strategia Nationala de Aparare. Conform unor informatii aparute pe surse, Iohannis se va intalni la ora 18 cu liderii partidelor din coalitia de guvernare si abia apoi cu cei ai PNL, UDMR si minoritatilor nationale, relateaza Hotnews.


PNL a anuntat duminica ca nu mai recunoaste legitimitatea premierului Victor Ponta si va boicota actiunile care il implica pe acesta, exceptand motiunea de cenzura si dezbaterea solicitarii DNA in cazul sau."PNL nu mai recunoaste legitimitatea lui Victor Ponta ca prim-ministru, cu exceptia motiunii de cenzura si discutarea in Camera privind avizul la cererea DNA vom refuza sa participam la orice act politic care il vizeaza pe Victor Ponta", a anuntat copresedintele PNL Alina Gorghiu, intr-o conferinta de presa.

 

CITITI SI: Alina Gorghiu, despre decizia premierului de a nu demisiona: Victor Ponta arunca in aer credibilitatea Romaniei in lume. PNL nu il mai recunoaste ca premier


Pe 9 februarie, presedintele Klaus Iohannis a anuntat in plenul legislativului ca in decursul acestei sesiuni parlamentare va prezenta Parlamentului Strategia Nationala de Aparare. "Respectul fata de institutia Parlamentului se exprima si in indeplinirea obligatiilor care imi revin in calitate de presedinte. In decursul acestei sesiuni voi prezenta Parlamentului strategia nationala de aparare in conformitate cu Legea fundamentala", declara Klaus Iohannis, la Parlament.

 

Pentru elaborarea Strategiei Nationale de Aparare au fost consultate comisiile de aparare ale Parlamentului, reprezentanti ai societatii civile, ai mediului academic, ai institutiilor cu atributii in domeniul securitatii nationale.
 

Strategia Nationala de Aparare trebuie inaintata Parlamentului in termen de sase luni de la investirea in functie a presedintelui, care a avut loc pe 21 decembrie 2014.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22