Presedintele Klaus Iohannis: Nu mai putem lasa coruptia sa se intinda pana ucide

Paul Cristescu | 02.11.2015

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a postat aseara, pe contul sau de Facebook, un nou mesaj legat de incendiul din clubul bucurestean Colectiv. Presedintele a facut un apel la unitate, precizand ca incompetenta autoritatilor nu mai trebuie tolerata.

Pe aceeași temă

 

"Dragii mei compatrioti, ma adresez astazi fiecaruia dintre dumneavoastra. Traversam o grea incercare, o tragedie cumplita a lovit sute de familii din RomaniaFie ca ne indreptam gandul spre cei care au pierit in incendiul devastator, fie ca ne rugam pentru sanatatea si supravietuirea tinerilor care se lupta in spitale, trebuie sa privim aceasta tragedie cu toata compasiunea si toata responsabilitatea", a scris presedintele, aratand ca "sunt momente cand o natiune isi da masura coeziunii si a tariei sale" si "astazi putem sa aratam cu totii ca ne pasa si ca suntem uniti".


"Ne-au aratat-o sute de asistente si medici care au venit la spitalele lor fara sa fie chemati, miile de romani care au donat sange sau zecile de studenti si voluntari care si-au oferit sprijinul. Vreau sa le multumesc pentru initiativa, implicare si omenie. Ii asigur pe toti de respectul meu si le transmit sentimentul de recunostinta al multor concetateni", arata seful statului roman

 

Iohannis a mai afirmat ca avem datoria sa invatam o lectie, "din pacate platita cu atatea vieti": "Nu mai avem voie sa toleram incompenenta unor autoritati, ineficienta unor institutii, nu mai putem lasa coruptia sa se intinda pana ucide, trebuie sa ne asumam fiecare rolul de cetateni activi si implicati care stiu sa actioneze impreuna pentru ca le pasa de societate si tara in care traiesc (...) pentru ca asemenea tragedii sa nu se mai intample".
 

"Zecile de tineri loviti crunt si familiile lor merita angajamentul nostru", a mai spus Iohannis.

 

29 de tineri au murit și aproximativ 180 au fost răniți, din care peste 140 sunt încă internați în stare gravă, într-un incendiu izbucnit vineri noaptea de la niște artificii care au aprins materialul ușor inflamabil folosit pentru antifonarea din Clubul Colectiv din Bucuresti.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22