Președintele SUA, îngrijorat de arestarea lui Alexei Navalnîi. Discuție Biden - Putin

Redactia | 27.01.2021

Noul preşedinte american Joe Biden a avut marţi o convorbire cu omologul său rus Vladimir Putin, pentru prima dată de la instalarea sa la Casa Albă, în cadrul căreia a abordat mai multe subiecte.

Pe aceeași temă

Noul preşedinte american Joe Biden a avut marţi o convorbire cu omologul său rus Vladimir Putin, pentru prima dată de la instalarea sa la Casa Albă, în cadrul căreia a abordat mai multe subiecte aflate în centrul unor tensiuni dintre cele două ţări, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„L-am contactat pe preşedintele Putin în această după-amiază cu intenţia de a discuta despre dorinţa noastră de a prelungi cu cinci ani tratatul bilateral de reducere a arsenalului nuclear Noul START” care expiră la începutul lunii februarie, „dar şi pentru a reafirma sprijinul nostru ferm pentru suveranitatea Ucrainei în faţa agresiunii persistente a Rusiei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Joe Biden şi-a exprimat de asemenea îngrijorarea cu privire la ”otrăvirea” lui Aleksei Navalnîi, opozantul rus arestat de Moscova pe 17 ianuarie la revenirea în Rusia din Germania, unde a primit îngrijiri după otrăvirea cu agent neurotoxic din familia Noviciok.

Preşedintele rus Vladimir Putin a susţinut marţi o „normalizare” a relaţiilor ruso-americane în cadrul primei convorbiri telefonice cu omologul său american Joe Biden de la venirea acestuia la preşedinţia Statelor Unite ale Americii, a indicat Kremlinul într-un comunicat, relatează AFP, citată de Agerpres.

Putin a „menţionat că o normalizare a relaţiilor dintre Rusia şi Statele Unite ar răspunde intereselor ambelor ţări, dar şi celor ale întregii comunităţi internaţionale, având în vedere responsabilitatea specială (a acestor două state) în ceea ce priveşte menţinerea securităţii şi stabilităţii în lume”, a indicat preşedinţia rusă.

Președintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, și președintele SUA, Joe Biden, au convenit în cursul unei convorbiri telefonice în ceea ce privește Tratatul START, a comunicat serviciul de presă al Kremlinului, transmite Ria Novosti.

„Cei doi șefi de stat și-au exprimat satisfacția în legătură cu schimbul de note diplomatice efectuat astăzi în legătură cu realizarea înțelegerii privind prelungirea Tratatului privind armele strategice ofensive. În zilele următoare părțile vor încheia toate procedurile necesare care asigură funcționarea pe mai departe a acestui important mecanism de drept internațional de limitare reciprocă a arsenalelor de rachete nucleare”, se arată în comunicat.

În cursul aceleiași convorbiri telefonice Putin l-a felicitat pe Biden cu prilejul începerii activității în postul de președinte și a menționat că normalizarea relațiilor dintre Rusia și SUA ar corespunde intereselor ambelor țări și întregii comunități internaționale.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22