Presedintia solicita lamuriri in privinta directorilor de scoli ajunsi in functii fara concurs

Vlad Toma | 09.01.2017

Ligia Deca, seful Departamentului Educatie din Administratia Prezidentiala, a declarat astazi pentru Hotnews ca va solicita Ministerului Educatiei publicarea acelor situatii in care directorii mai multor scoli au ajuns in functii fara a promova concursul pentru ocuparea functiei de director sau fara a se prezenta la acest concurs.

Pe aceeași temă

 

Deca a declarat pentru Hotnews ca va solicita de asemenea "o clarificare a motivelor pentru care era singura solutie disponibila" si critica faptul ca "ministerul introduce o regula generala menita sa restaureze practici si persoane care nu au nicio legatura cu performanta managementului scolar sau cu promovarea meritocratiei ca valoare in educatie".


 
"Prin modificarea art. 24 (din Metodologia privind organizarea si desfasurarea concursului pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct din unitatile de invatamant preuniversitar), li se permite inclusiv persoanelor care au fost anterior directori, dar care nu au participat la un concurs, sau care au participat la concurs, dar nu au fost capabile sa il promoveze, sa asigure managementul unitatilor de invatamant preuniversitar.

 

Asta inseamna ca cei care sunt sub standardele de promovare a unui concurs de directori sa aiba aceleasi responsabilitati ca persoane care au promovat acest concurs, zdruncinand puternic increderea in viitoarele concursuri pentru ocuparea functiilor de director (deja anuntate de catre conducerea MEN)", a mai spus consilierul prezidential, conform Hotnews.

 

Pavel Nastase, noul ministru al Educatiei, a anuntat acum cateva zile ca va da o derogare de la desfasurarea concursului pentru ocuparea functiilor de director si director adjunct deoarece fiecare scoala din Romania trebuie sa aiba o conducere. Ministrul a precizat ca, inaintea elaborarii acestei masuri, existau 358 de locuri de directori si 308 de director adjunct care au ramas neocupate in urma concursului.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22