Primaria sect. 4 pretinde ca nu e responsabila in privinta celor intamplate in Colectiv

Paul Cristescu | 02.11.2015

Primaria Sectorului 4 a anuntat intr-un comunicat ca firma care detinea Clubul Colectiv din Bucuresti poarta intreaga vina pentru cele intamplate iar primaria nu are nicio responsabilitate in aceasta privinta.

Pe aceeași temă

 

Edililor sectorului 4 le-au fost cerute explicatii cu privire la lipsa avizelor si autorizatiilor privind masurile de protectie impotriva incendiilor, dupa ce s-a aflat ca in autorizatia de functionare semnata de primarul Cristian Popescu Piedone capacitatea declarata a clubului era de doar 80 de locuri, numarul de iesiri era insuficient, nu existau suficiente extinctoare si nici alarma de incendiu sau stropitori in tavan, arata ziare.com

 

"In cadrul primariei exista o persoana care indeplineste atributiile de cadru tehnic in domeniul apararii in domeniul incendiilor. Facem precizarea ca aceasta persoana nu are calificarea necesara pentru identificarea, evaluarea si controlul sigurantei la incendiu, obligatie ce revine personalului ISU.
 

CITITI SI: Incendiu. Klaus Iohannis: Nu mai putem lasa coruptia sa se intinda pana ucide

 

Declaratia pe propria raspundere a firmei nu putea sa fie pusa la indoiala la momentul eliberarii autorizatiei de functionare. Daca organizeaza un eveniment cu mai mult de 80 de persoane, asa cum scrie in declaratia firmei pe propria raspundere, trebuiau sa ceara un nou aviz, deci e vina firmei", se arata in comunicatul Primariei Sectorului 4.
 

In noiembrie 2014, cand au deschis localul, patronii clublului Colectiv au cerut aviz primariei pentru un bar cu 80 de locuri si au primit avizul in baza declaratiei pe propria raspundere, fara ca vreun inspector sa faca vreun control pana in urma cu zece zile.
 

Atunci, inspectorul nu a sesizat decat nereguli cu privire la formele de angajare a personalului. In cazul in care patronii ar fi declarat o capacitate de peste 100 de persoane, ar fi avut nevoie de mult mai multe avize, inclusiv de la ISU.
 

Secretarul de stat Raed Arafat a declarat public ca pompierii nici nu stiau de existenta clubului."Locatia nu figureaza la pompieri cu nicio autorizatie. Atat pot sa va spun pana acum. Restul este in ancheta. Dar la ISU Bucuresti nu s-a regasit nici solicitare, nici cerere de punct de vedere, nici nimic despre aceasta locatie pentru acest tip de activitate", a declarat Raed Arafat.
 

Niciun functionar public nu s-a sesizat cu privire la evenimentele desfasurate in club Colectiv, desi au fost concerte la care au participat chiar si peste 800 de spectatori.
 

Sala in care a izbucnit incendiul de vineri fusese recent renovata, dar buretele de antifonare nu era ignifugat, pentru ca patronii au decis sa foloseasca burete mai ieftin. Portiunile din lemn de brad au fost vopsite cu lac usor inflamabil si o singura usa de acces a fost lasata pentru utilizare, in conditiile in care, conform legii, pentru o capacitate de 500 de persoane ar fi trebuit sa existe cel putin 6 cai de evacuare.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22