Primarul S1, Clotilde Armand, denunță un „linșaj mediatic” coordonat de „mafia gunoaielor”

Laurentiu Gheorghe | 21.12.2020

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, continuă războiul cu „mafia gunoaielor”: „Lupte grele cu: operatorul de salubritate, funcționarii publici loiali fostei administrații și cu mercenarii din «presă».

Pe aceeași temă

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a făcut luni noi dezvăluiri din culisele războiului pe care îl duce cu „mafia gunoaielor”. Ea a vorbit și despre o campanie mediatică dusă împotriva ei pentru a se cuminți și a achita facturile către „mafie”.

„O familie de 4 persoane din Sectorul 1 plătește anual peste 5.400 de lei, cu aproape 4.000 de lei mai mult decât o familie similară din Sectorul 3. Și costurile au crescut. Gunoiul nu este gratuit, nimic nu este gratuit. Primăria renunță la servicii vitale pentru a cotiza la costurile exagerate ale salubrității.

(….) Noua administrație a descoperit că facturile operatorului de salubrizare nu erau corecte. Suprafața care figura că spălată în facturi era de trei ori mai mică.

Fiind vorba de facturi pe bani publici, primăria nu poate achita facturi pe care le știe greșit întocmite”, a spus Armand în înregistrare.

Ea a făcut referire și la atacurile mediatice la care este supusă. Principalele atacuri au venit din partea România TV, Antena 3, stiripesurse.ro, DC News, gândul.info și alte publicații apropiate de PSD.

„Zeci de titluri false și emisiuni despre mine specializate în denigrare. N-am răspuns și nu voi răspunde acestor mercenari ai presei. Sunt de părere că asemenea lucruri trebuie lămurite în Justiție. Pentru că nimeni să nu mai pățească ceea ce am pățit eu în ultimele săptămâni. Însă această campanie de denigrare n-a fost singura metodă de intimidare a mafiei. Au încercat prin diverși funcționari publici și angajați ai Primăriei să saboteze orice inițiativa de ridicare a gunoiului de către alte firme de salubrizare”, a spus primarul Sectorului 1.

Ea a dezvăluit că au fost angajați care au intrat în biroul său pentru a o înregistra ilegal și apoi „au transmis mercenarilor de presă conversația”.

„Am fost urmărită și fotografiată de cei care au impresia că voi fi speriată și că voi plăti bani grei pentru niște servicii nelegale și inexistente. Și n-am renunțat. Ar fi prea ușor să luăm credite de sute de milioane de lei în numele locuitorilor Sectorului 1 ca să plătim facturile incorecte ale firmei de salubrizare, să ne predăm în față șantajului, să abdicăm de la demnitatea noastră de cetățeni liberi”, a subliniat Armand.

„Am dus lupte grele cu: operatorul de salubritate, funcționarii publici loiali fostei administrații și cu mercenarii de „presă” care s-au dezlănțuit cu campaniile de dezinformare. Eu zic că e semn bun. Toate aceste reacții furibunde sunt pentru că în Primăria Sectorului 1 s-a închis robinetul care alimenta cu bani publici diverse grupuri de interese. Iar pentru asta am deranjat foarte multă lume. Nu mai merge nici cu șantajul sau dezinformarea. Iar luptele nu s-au încheiat. Vor urma altele și mai crunte. Și eu voi fi tot aici. Pentru că mie îmi place să lupt, nu să închid ochii și să plec capul în față nedreptății. Ar fi prea ușor să luăm credite de sute de milioane de lei în numele locuitorilor Sectorului 1 că să plătim facturile incorecte ale firmei de salubrizare, să ne predăm în fața șantajului, să abdicăm de la demnitatea noastră de cetățeni liberi.

În acest moment gunoiul stradal necontrolat este ridicat de pe străzile sectorului 1. Sper că conducerea firmei de salubrizare a înțeles că Primăria este un client care plătește 200 de milioane de lei anual către firma lor. Cu un astfel de client orice firma trebuie să se comporte foarte corect”, a explicat Armand pe Facebook.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22