Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a câștigat în instanță „războiul gunoaielor” cu Romprest

Laurentiu Gheorghe | 15.03.2021

Curtea de Apel București a respins definitiv, ca nefondată, ordonanța prezidențială introdusă de Romprest impotriva Consiliului Local al Sectorului 1, Primariei Sectorului 1 si a primarului Clotilde Armand

Pe aceeași temă

Judecătorii au trebuit să decidă dacă o societate de salubrizare are dreptul sa opreasca serviciile publice daca este in conflict cu administratia locala, subliniază Ziare.com.

Este vorba despre un proces prin care Tribunalul Bucuresti, ca prima instanta, si ulterior Curtea de Apel Bucuresti, ca instanta definitiva, au respins, in data de 21 ianuarie 2021, respectiv 15 martie, o ordonanta presedintiala introdusa de compania Romprest impotriva Consiliului Local al Sectorului 1, Primariei Sectorului 1 si a primarului Clotilde Armand (USR-PLUS), caz care are legatura cu colectarea gunoaielor de pe spatiul public.

Intreaga poveste a inceput imediat dupa alegerile locale, la finalul anului 2020. Clotilde Armand, noul primar, a afirmat ca este nemultumita de sumele mari de bani pe care Sectorul 1 le plateste companiei Romprest, in baza unui contract semnat in 2008.

Asa ca s-a ajuns la o criza, iar firma a refuzat sa mai ridice gunoiul stradal necontrolat, daca nu-i erau achitate mai multe datorii (aproximativ 100 de milioane de lei), acumulate din mandatul fostului primar PSD, Daniel Tudorache.

In aceasta situatie, primarul a contractat serviciile unei alte firme de salubritate sa stranga gunoiul pe care Romprest nu mai voia sa-l ridice, chiar daca compania avea exclusivitate.

In data de 22 decembrie 2020, Romprest a introdus la Tribunalul Bucuresti ordonanta presedintiala, proces care se judeca cu rapiditate. Concret, compania cerea judecatorilor trei lucruri:

- Sa oblige Primaria si Consiliul Local, prin intermediul primarului Clotilde Armand, sa respecte contractul incheiat in 2008, de prestare a serviciilor de salubritate, partea in care Romprest avea exclusivitate pe raza Sectorului 1.

- Sa fie respectate termenele de plata ale serviciilor, conform dispozitiilor contractului de prestari servicii.

- Sa o oblige pe Clotilde Armand sa mai difuzeze pe canalele media - televiziune, presa scrisa sau online, retele de scializare etc. - afirmatii "defaimatoare privind imaginea, numele, activitatea, stadiul relatiei contractuale si/sau orice infomatii sau documente ce fac parte din fondul de comert al subscrisei (cu exceptia celor care se circumscriu definitiei de "infomatie publica")."

Articolul integral îl puteți citi pe Ziare.com.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22