Prioritatile lui Ciolos:reforma administratiei, dezvoltare economica, transparentizare

Iulian Popescu | 21.11.2015

Premierul Dacian Cioloș a aunțat sâmbătă, după prima ședință informală a Guvernului, că acest executiv și-a propus trei teme prioritare: dezvoltarea economică, reforma administraţiei și România în UE.

Pe aceeași temă

"Am discutat despre planul de acțiuni sectoriale, care va fi depus la Parlament odată cu bugetul. Am solicitat fiecărui ministru să identifice ce e obligatoriu de făcut în următoarea perioadă.

O a doua categorii de decizii - ce anume continuăm din proiecte începute, să vedem ce ne putem asuma și în al treilea rând ce proiecte noi decurg din programul de guvernare. Am discutat și despre trei teme prioritare de lucru, care sunt multisectoriale.

Am sugerat să lucrăm pe o temă privind dezvoltarea economică, reforma administrației şi o a treia temă, România în UE, ce așteptăm noi de la UE și ce aducem noi în UE.

Am convenit cu miniștrii de resort să existe un plan detaliat pentru securitatea cetățenilor. Nu există semne că ar putea fi probleme în România, dar e bine să fim pregătiți.

Am cerut ministrului Sănătății să continue să urmărească atent persoanele rănite de la Colectiv și să am o informare periodică a celor internați în țară și străinătate. Vom veni cu un act normativ pentru a plăti orele suplimentare medicilor și să acoperim costurile deplasării în anumite spitale din UE și din afara UE", a anunţat Dacian Cioloș.

 

Declaraţii Costin Borc:

 

  •     Am discutat astăzi despre constituirea unui grup de lucru interminsiterial pentru dezvoltare economică şi care să aibă drespt scop constituirea unui plan de acţiune rapidă
  •     Se urmăreşte creşterea convergenţei. Vom identifica resursele existente (sol, subsol), dar şi resursele umane
  •     Vrem ca pe termen relativ scurt să consolidăm încrederea în economia românească. Ne interesează sprijinirea capitalului românesc, consolidarea produselor româneşti.
  •     Vrem să dezvoltam resursele umane: dezvoltarea personalului calificat şi nu numai
  •     Sunt constrângeri legate de reacţiile pieţei, constrângeri birocratice, şi constrângeri legate de decalajul în zona de cercetare
  •     Vrem să identificăm sectoare strategice în care să începem aplicarea acestui plan şi pe care să îl dăm mai departe următoarelor guvernări

 

Guvernul va avea în weekenduri întâlniri informale

 

"Am avut astăzi o primă întâlnire informală cu membrii Guvernului după instalare. Ne-am propus să facem, cel puțin în perioada următoare, aceste întâlniri informale din două motive: pe de o parte, pentru ca miniștri să înceapă să se cunoască cât mai bine între ei. Au petrecut deja împreună o zi și jumătate în perioada audierilor la Parlament și au avut ocazia să se cunoască, acum este important să dăm și coerență faptică programului de guvernare și nu doar dezvoltarea lui pe hârtie. Tocmai pentru a nu interfera cu chestiunile de administrare curentă și responsabilitățile zilnice pe care fiecare ministru le are la ministerul lui, am hotărât să avem aceste întâlniri în weekend", a explicat prim-ministrul.

 

Dan Suciu, purtător de cuvânt al Guvernului

 

"Începând de luni, purtătorul de cuvânt al Guvernului va fi Dan Suciu. Are experiență în comunicarea instituțională, inclusiv în Guvern", a declarat prim-ministrul.

 

Dan Suciu este purtător de cuvânt al BNR a mai fost purtător de cuvânt al Guvernului și în executivul condus de Mihai Răzvan Ungureanu.

 

El ar urma să ocupe funcția de purtător de cuvânt al Guvernului pentru o perioadă limitată, posibil până la primăvară.

 

Are o experienţă jurnalistică de peste 18 ani: redactor la Banii noştri, Privirea, Prezent, iar din 2006 a fost realizator la Money Channel. A mai lucrat la Realitatea TV și Digi 24.

 

Dan Suciu este absolvent al Facultăţii de filosofie din cadrul Universităţii din Bucureşti şi al unui master în politici publice. 

 

CITIȚI ȘI: Premierul Ciolos schimba structura Guvernului. Angajari doar pe baza de competenta

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22