Procurori: Nu au fost identificate 29 dintre persoanele rănite în incendiul de la Colectiv

Iulian Popescu | 01.11.2015

Procurorii Parchetului General susțin că au reușit să identifice cu certitudine 38 de răniți internați, dar mai rămâne de stabilit identitatea a încă 29 de persoane rănite în incendiul ce a avut loc vineri noaptea în Club Colectiv.

Pe aceeași temă

Activitățile de identificare a persoanelor decedate și transportate la Institutul Național de Medicină Legală "Mina Minovici" au fost finalizate, toate cele 26 de persoane fiind identificate.

 

De asemenea, au fost efectuate autopsiile medico-legale dispuse de procuror.

 

"Cu privire la persoanele internate în cele 12 unități sanitare, s-a stabilit cu certitudine identitatea a 38 de persoane, fiind continuate activitățile specifice pentru stabilirea identității unui număr de 29 persoane", declară Parchetul.

 

S-a continuat cercetarea la fața locului de către o echipă constituită din procurori, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București — Serviciul Omoruri, Inspectoratul General al Poliției Române — Direcția de Investigații Criminale, experți criminaliști ai Institutului Național de Criminalistică, precum și ai Serviciului Criminalistic din cadrul DGPMB.

 

La această activitate au participat, totodată, și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă București, ENEL România și specialiști pirotehniști, cu precizarea că această activitate va continua și în zilele următoare.

 

În plus, au fost ridicate noi mijloace materiale de probă ce urmează să fie folosite pentru lămurirea împrejurărilor în care a avut loc evenimentul de vineri seara.

 

De asemenea, în baza delegării, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București ridică de la sediile mai multor instituții publice și private documentele apreciate ca fiind utile soluționării cauzei.

 

La sediul Poliției Capitalei, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, polițiștii Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei și ai Direcției Investigații Criminale, continuă audierile de martori.

 

În continuare, se verifică starea de sănătate a persoanelor internate în spitale, pentru a se stabili care dintre acestea pot fi audiate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22