Procurorul general al Romaniei, despre cazul Condrea: Suspiciuni de sinucidere, nu de omor

Vlad Toma | 07.06.2016

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a declarat astazi ca este exclusa varianta unui omor in cazul lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, existand suspiciuni ca acesta s-ar fi sinucis.

Pe aceeași temă

 

Nu e vorba de niciun omor, există o suspiciune că, într-adevăr, ar fi o sinucidere, însă urmează a se clarifica după administrarea probaţiunii”, a spus Lazăr, precizand ca suspiciunile ar fi bazate pe „circumstanţele în care s-au produs lucrurile, după numărul de drumuri pe care persoana le-a făcut pe acea porţiune”, conform Adevarul.

 

Testele ADN efectuate de procurorii Parchetului General in legatura cu accidentul in care se presupunea ca si-a pierdut viata patronul Hexi Pharma au dovedit ca persoana decedata aflata la volanul masinii care a intrat in copac a fost intr-adevar Dan Condrea.

 

"Autoturismul implicat în accidentul mai sus menţionat a fost surprins de o cameră de supraveghere stradală amplasată în Buftea, efectuând mai multe deplasări pe traseul Buftea – Corbeanca, tur şi retur, însumând 13 deplasări în intervalul orar 17:31 – 18:38, ultima deplasare fiind dinspre Buftea spre Corbeanca.

 

Urmele de culoare brun roşcat şi ţesut descoperite pe elementele de caroserie, cu prilejul cercetărilor la faţa locului, prezintă un profil genetic identic cu probele biologice prelevate de la cadavru. Profilul genetic respectiv aparţine unui bărbat care este tatăl biologic al minorului C.D., cu indice de paternitate 5.580.000," anunta Parchetul General.

 

Pe rolul Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie s-a constituit un dosar penal pe baza informatiile aparute in spatiul public in privinta dezinfectantilor produsi de Hexi Pharma.

 

PICCJ a inceput urmarirea penala in rem pentru "zadarnicire a combaterii bolilor" si "falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse" in cazul dezinfectantilor din spitale.

 

Flori Dinu, directorul firmei Hexi Pharma, este urmărită penal pentru complicitate la evaziune fiscală iar soţia lui Dan Condrea şi fratele acesteia sunt urmăriţi penal pentru spălare de bani, a informat DNA.

 

Patronul firmei Hexi Pharma, Dan Condrea, si-a pierdut viata duminica trecuta, in urma unui accident produs pe un drum din judetul Ilfov. Moartea lui Condrea va fi investigata de Parchetul General, de acelasi procuror care investigheaza si cazul Hexi Pharma.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22