Procurorul general: La spitalul din Piatra Neamț vorbim despre ucidere din culpă

Laurentiu Gheorghe | 15.11.2020

Gabriela Scutea, procurorul general al României, a spus despre incendiul de la Piatra Neamț că este un caz de „ucidere din culpă”, „accident produs într-o activitate medicală”.

Pe aceeași temă

Gabriela Scutea, procurorul general al Romaniei, a declarat, intr-o interventie la Digi 24, ca a fost formata o echipa la Piatra-Neamt si ca principala preocupare este cercetarea la fata locului, astfel incat sa fie stranse toate probele necesare desfasurarii anchetei. Scutea mai spune că procurorii nu pot avansa încă piste, dar că s-au început cercetările la fața locului.

„Colegii de la Piatra Neamt au strans o echipa multidisciplinara si principala noastra preocupare este cercetarea la fata locului pentru ca trebuie sa tinem cont de elementele de proba pe care le putem ridica de acolo, dincolo de distrugerile care au fost cauzate.

Vorbim despre ucidere din culpa, despre un accident produs intr-o activitate medicala. Trebuie sa tinem cont de functionarea instalatiilor si a echipamentelor medicale, precum si a celor de suport, respectiv alimentarea cu energie electrica, dar si de toate elementele care asigurau mersul sectiei ATI”, a declarat Gabriela Scutea.

Ancheta este condusă de procurorul Marius Iacob de la Parchetul General, cel care s-a ocupat în trecut de cercetările în cazul Colectiv și incendiul de la Maternitatea Giuleşti. Marius Iacob a declarat duminică faptul că cercetarea la faţa locului ar putea dura şi două zile, iar la aceasta participă specialişti în incendii de la INSEMEX Petroşani, specialişti de la Institutul Naţional de Criminalistică şi de la Poliţia Română.

„Este o echipă complexă de cercetare, pentru că vrem să stabilim cu exactitate ceea ce s-a întâmplat, să stabilim toate detaliile care sunt foarte importante în economia cazului. Cercetare la faţa locului ar putea dura mai multe zile, ar putea dura şi două zile. Vom intra echipaţi corespunzător şi vom lua toate măsurile de prevenţie, pentru a elimina riscurile în aceste cercetări”, a spus Iacob duminică dimineață.

Context: Sâmbătă seară, în jurul orei 18,30, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a avut loc un incendiu care a afectat secţia de ATI unde erau internaţi, în două saloane, 17 pacienţi.

În incendiu au murit 10 persoane aflate în ATI, iar un medic anestezist a suferit arsuri grave. Alţi şase pacienţi internaţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID. Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiu, este transferat, duminică, la Spitalul Militar "Regina Astrid" din Bruxelles, pentru tratament de specialitate. Potrivit ministrului Sănătăţii, ceilalţi pacienţi au patologie medie sau uşoară şi sunt internaţi pe secţii.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22