Procurorul general nu crede că magistraţii sunt şantajaţi cu informații din arhiva SIPA

E.b. | 26.05.2017

Augustin Lazăr, procurorul general al României, a afirmat că discuțiile despre posibilitatea ca magistrații să fie șantajați cu informații din arhiva SIPA "sunt speculațiile unora".

Pe aceeași temă

 
 

 

Întrebat de jurnaliști, la CSM, dacă au fost șantajați magistrați cu informații din arhiva SIPA, Augustin Lazăr a răspuns: "Mă îndoiesc. (...) Sunt speculațiile unora".

 

Procurorul general  adăugat că, în cazul în care va fi depusă o plângere, ea va fi rezolvată.

 

"Arhiva aparține Ministerului Justiție și vor lua, nu mă îndoiesc, măsurile legale pentru a rezolva problema. (...) Procurorul general nu poate să rezolve această problemă. (...) Dacă cineva dorește să depună o plângere, ea va fi rezolvată", a declarat Augustin Lazăr

 

 

**********************

 

 

"Arhiva SIPA a fost desființată prin HG nr. 127/26.01.2006. După desființarea arhivei, un număr de 22 de 'vizite' au fost consemnate în 22 de procese-verbale întocmite 'cu ocazia sigilării/desigilării spațiilor în care a fost depozitată arhiva'. Cele 22 de procese-verbale consemnează data vizitei, Ordinul ministrului Justiției prin care a fost permis accesul în arhivă, componența comisiei, semnătura membrilor comisiei, precum și mențiunea 'După verificarea și inspectarea stării documentelor în vederea desfășurării pe viitor a lucrărilor comisiei s-a procedat la sigilarea ferestrelor, resigilarea ușilor celor două camere, precum și a ușii de acces la acestea', indicându-se și numărul sigiliului folosit", se precizează în documentul publicat de Ministerul Justiției.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22