Procurorul general: Românii s-au obişnuit să îi vadă pe infractori după gratii

E.b. | 10.02.2017

Nu doar Laura Codruţa Kovesi, procurorul şef al DNA, se teme că direcţia pe care o conduce ar putea fi desfiinţată de actualii guvernanţi. Ingrijorarea lui Kovesi a fost exprimată într-un interviu pentru televiziunea BBC. Şi Augustin Lazăr, procurorul general al României, se teme că legile justiţiei sunt făcute cu dedicaţie de către cei care conduc acum România.

Pe aceeași temă

 

 

Îngrijorare privind deciziile luate de Guvernul Grindeanu a exprimat în presa străină şi procurorul general al României, Augustin Lazăr.

 

 

Guvernul a avut tupeul să prezinte o strategie infracţională pentru lupta împotriva infracţiunilor. (...) A fost o serie de coincidenţe ciudate care ne-a arătat că această ordonanţă a fost concepută pentru a avea anumiţi beneficiari concreţi, selectaţi. S-au gândit că este o idee bună să salveze pe cineva care are un proces în desfăşurare chiar acum. Iar asta se numeşte conflict de interese”, a declarat acesta pentru El Pais.

 

 

Augustin Lazăr a explicat şi ce i-a motivat pe români să iasă în stradă iniţial şi de ce nu sunt dispuşi să renunţe la proteste, deşi contestata ordonanţă a fost abrogată de Guvern. „Românii s-au obişnuit să îi vadă pe infractori după gratii (...). Astăzi avem o nouă generaţie de oameni care au schimbat lucrurile, profesionişti, freelanceri, oameni care au putut studia, care îşi plătesc taxele, o clasă de mijloc importantă cu mai multă conştiinţă civică, oameni care nu mai acceptă ca cineva să le bage mâna în buzunar", a explicat procurorul general pentru cotidianul spaniol, preluat de Digi24.ro.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22