Procurorul Voinea, despre cartile scrise în închisoare de Voicu:Nu am avut nici un interes

Vlad Toma | 11.01.2016

Dan Voinea, fostul procuror militar, cel care s-a ocupat de dosarul Revolutiei din '89, a declarat, intr-un interviu dat ziarului Romania Libera, ca a scris doar cate o caracterizare pentru fiecare dintre lucrarile fostului senator Catalin Voicu şi că nu a avut nici un interes material.

Pe aceeași temă

 

Procurorul Voinea apare pe lista ministerului Justitiei printre cei care i-ar fi dat recomandare scrisă senatorului Catălin Voicu pentru 4 din cele 5 cărţi scrise de acesta în închisoare. Senatorul Catalin Voicu executa o pedeapsa de sapte ani de inchisoare pentru trafic de influenta.

 

"A venit avocatul cu ce a scris Catalin Voicu si m-a rugat sa ii dau o caracterizare. Tema este buna, de actualitate, si am acceptat sa ii dau caracterizarile. Nu am avut nici un interes material", a spus fostul magistrat, citat de România Libera.
 

Voinea a spus ca nu stie cu certitudine daca lucrarile respective au fost scrise intr-adevar de Catalin Voicu. "Nu i-am scris cartile. Eu i-am facut doar o caracterizare, de fapt asa se si intituleaza hartia pe care am facut-o. (...) Nu stiu cine l-a ajutat sau... Nu pot sa spun. Eu m-am referit doar la continutul cartii, la tema. M-am ferit sa ii fac o apreciere stiintifica, academica", a raspuns fostul procuror, intrebat daca nu cumva era obligat sa stie daca Voicu a scris sau nu cartile, din moment ce le-a dat o recomandare favorabila.

 

Zilele trecute a apărut în presă o listă a Ministerului de Justiţie care arată care sunt profesorii care au acordat recomandari scrise detinutilor care au publicat carti. Conform legislaţiei în vigoare, un detinut care scrie o carte in penitenciar si primeste recomandare de la un cadru universitar isi poate micsora pedeapsa cu 30 de zile.
 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22