Proiect de imbunatatire a educatiei, aprobat de Guvern

A. C | 28.01.2015

Pe aceeași temă

Guvernul României a aprobat astăzi contractarea de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare a unui împrumut de 200 de milioane de euro. Împrumutul este menit a finanța implementarea Proiectului privind învățământul secundar, arată Hotnews. Guvernul estimează că de pe urma Proiectului vor beneficia 1160 de licee din mediul rural și urban, respectiv toate liceele care nu au înregistrat rezultate bune la examenul de bacalaureat.

 

Proiectul ar urma să contribuie la îmbunătățirea tranziției de la sistemul educațional secundar superior la cel terțiar și creșterea gradului de absolvire a primului an de învățământ superior. Beneficiari ai proiectului vor fi toate liceele din învățământul de stat cu rată scăzută de absolvire a școlii sau de promovare a examenului de bacalaureat, precum și universități din sistemul de stat.


În urma implementarii proiectului, vor avea loc intervenții la nivelul liceelor, prin acordarea unor ore de remediere, meditații, consiliere, orientare profesională, activități extracurriculare, vizite de documentare, participări la competiții, rețele intrașcolare, stagii de formare și achiziții de bunuri.

 

De asemenea, se va revizui programa școlară și formarea cadrelor didactice, îmbunătăți platforma on-line pentru evaluări și examene naționale, elabora materiale didactice digitale, etc.


Universitățile și programele de vară vor beneficia și ele de pe urma Proiectului. Prin intermediul granturilor și asistenței tehnice pentru realizarea unor activități pentru sprijinirea studenților cu risc de abandon școlar (programe remediale, tutoriat, consiliere, seminarii, programe de vară, dezvoltarea unor centre de învățământ).
 

Este estimat că implementarea proiectului se va realiza în șapte ani, respectiv din noiembrie 2015 până în decembrie 2022.


Din punct de vedere al termenilor și condițiilor financiare, împrumuturile BIRD sunt competitive și mai flexibile decât alte instrumente alternative de finanțare existente pe piața financiară internațională.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22