Protectia Consumatorului a verificat Clubul Colectiv cu o zi înaintea incendiului

Iulian Popescu | 03.11.2015

Cu o zi înainte de incendiul de Colectiv, o echipă de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a efectuat un control la club, dar nu a reușit să vadă documentele, întrucât angajații prezenți nu aveau acces la acte.

Pe aceeași temă

Știri pe surse a prezentat un document al ANPC prin care echipa de control chema administratorii firmei la sediul instituției cu mai multe acte, pe data de 30 octombrie, ziua incidentului.

 

Nu s-a prezentat nimeni însă și urma ca autoritatea să le mai lase o invitație, după care ar fi urmat, potrivit procedurilor, amendarea.

 

Știri pe Surse:

 

  • -inspectorii au fost sesizați în data 18.10.2010
  • -controlul a venit la punctul de lucru din Strada Tăbăcarilor Nr.7 în 29.10.2015 - preziua tragediei
  • -patronii clubului au fost invitați cu actele firmei al sediul ANPC pentru dispunerea măsurilor după control în 30.10.2015
  • -activitatea în club a continuat.
  • -seara a avut loc concertul urmat de tragedie.
  • -Cei de la Clubul Colectiv trebuiau să se prezinte la ANPC și cu Certificatul constatator al punctului de lucru (vezi doc.). Acest certificat este eliberat doar după obținerea avizului PSI.

 

Detaliile oferite de ANPC:

„In data de 18.10.2015, la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti a fost inregistrata o reclamatie cu privire la activitatea clubului Colectiv.

Reclamatia se referea la neconcordanta dintre preturile de pe meniu si sumele incasate (in lista de meniu aparea un sortiment de coniac la un pret de 23 lei, pentru care consumatorul a platit la bar 40 de lei. A sesizat neregula la bar si a primit bautura gratuita din partea casei, cu toate acestea consumatorul a depus reclamatie la ANPC).

In data de 29.10.2015 (mentionam ca termenul legal pentru cercetarea unei reclamatii este de 30 de zile de la data inregistrarii) o echipa de comisari ai Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor  s-a deplasat la sediul clubului pentru analizarea reclamatiei.

La data si ora controlului nu era prezent niciun reprezentant legal al firmei, ci doar un barbat care nu avea acces la documentele firmei.

Comisarii CPCMB au lasat o invitatie pentru reprezentantul societatii Colectiv, acesta urmand a se prezenta cu actele societatii la sediul Comisariatului pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti pentru a doua zi, 30.10.2015, ora 08:30.

In data de 30.10.2015, niciun reprezentant al societatii nu s-a prezentat la sediul Comisariatului. Conform Procedurii de Control, urmand ca in urmatoare zi lucratoare, echipa de control, sa se deplaseze la sediul societatii si sa afiseze, la loc vizibil, o noua invitatie pentru reprezentantul legal al societatii pentru ca acesta sa se prezinte la sediul Comisariatului cu documentele solicitate.

In cazul in care nici de aceasta data nu s-ar fi prezentat reprezentantul imputernicit la sediul Comisariatului, echipa de control urma sa incheie Proces Verbal de Constatare a Contraventiei  avand in vedere incalcarea prevederilor art 51 alin 1 din OG 21/1992, conform caruia "Impiedicarea, sub orice forma, a organelor administratiei publice insarcinate cu protectia consumatorilor de a exercita atributiile de serviciu referitoare la prevenirea si combaterea faptelor care pot afecta viata, sanatatea sau securitatea consumatorilor ori interesele economice ale acestora constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 lei la 30.000 lei.".

Din cauza neprezentarii, la data si ora stabilita, a reprezentantului legal imputernicit al firmei la invitatia adresata de reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, acestia nu au putut incheia act de control la Clubul Colectiv”, se arată în comunicatul ANPC.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22