UPDATE: Circa 50 de persoane s-au adunat la Palatul Parlamentului pentru a protesta faţă de adoptarea legilor justiţiei, manifestanţii având fluiere şi pancarte pe care scrie ”Hoţii”, ”Trezirea români! Statul a fost deturnat”, conform Mediafax.

 
Manifestanţii s-au adunat în faţa intrării dinspre Parcul Izvor a Palatului Parlamentului, iar jandarmii au început să instaleze garduri care să-i împiedice să treacă strada pe troturarul dinspre Parlament.


Protestatarii scandează ”Justiţie, nu corupţie”, ”Hoţii”, ”Noaptea hoţi, ziua mafioţi”, ”Go, go, go/ Dragnea la bulău”, ”PSD, ciuma roşie”.

 

"Hai în stradă! Apărăm democraţia! În acest moment, legile Justiţiei sunt votate în plen. Dezbaterea a fost boicotată şi procedurile nu sunt respectate. Suntem în situaţia în care o gaşcă de infractori vor să treacă pe repede înainte legalizarea furtului. Ne vedem la Parlament!”, spun organizatorii protestului pe Facebook - pagina Coruptia ucide.

 

Apelul la protest a fost facut de comunitatile 600.000 pentru Rezistenta, Insistam, Coruptia Ucide, Asociatia Civica ProFest si Declic.

 

***************

 

Şedinţa Camerei Deputaţilor în care se dezbate legea 303/2004 privind statutul magistraţilor a fost întreruptă, pentru scurt timp, după ce deputaţii USR, revoltaţi de faptul că preşedintele de şedinţă nu le permite să îşi susţină amendamentele, s-au ridicat din bănci şi au mers în faţa Camerei purtând pancarte pe care scrie ”Hoţii”. De asemenea, liberalii au părăsit sala de plen.

 

Deputatul USR Cosette Chichirău a filmat, miercuri, din plenul Camerei, în timpul scandalului pe legile justiţiei şi a transmis live pe Facebook.

 

La un moment dat, ea are un schimb dur de replici cu senatorul PSD Şerban Nicolae, care se afla în prima bancă în plenul Camerei Deputaţilor, ajungându-se la replici precum ”Hoţ”/”Nesimţită”; ”Am poză că sunteţi şofer”/ ”Am poză în care faceţi sex anal”.