PSD a amânat votul final la Legea Pensiilor pentru că nu mai are majoritate în Camera Deputaților

Redactia | 12.12.2018

PSD a amânat votul final din Camera Deputaților pe Legea Pensiilor, for decizional, a anunțat Florin Iordache, vicepreședintele Camerei, pentru că raportul Comisiei de Muncă s-ar fi rătăcit pe drum.

Pe aceeași temă

Motivul invocat pentru amânarea votului final, anunțat oficial de PSD, a fost că raportul Comisiei pentru Muncă nu a ajuns la Biroul permanent al Camerei Deputaților, organisme dominate copios de social-democrați.

PSD a decis ca votul final și dezbaterile pe textul legii să aibă loc săptămâna viitoare. În condițiile în care PSD și ALDE au pierdut majoritatea în Camera Deputaților, Dragnea preferă să negocieze cu UDMR și Minorități pentru a fi sigur că va trece legea fără să se facă de rușine și să se recunoască învins.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților a adoptat, după o ședință de peste șapte ore, un raport de admitere cu amendamente pentru proiectul Legii pensiilor. Au fost 14 voturi "pentru", cinci "împotrivă" și o abținere.

PSD are probleme uriașe în Camera Deputaților, acolo unde au pierdut oficial majoritatea. Coaliția PSD-ALDE are 163 de deputați, iar majoritatea este de 165.

În ședința de astăzi ar fi trebuit să intre două proiecte extrem de importante: Legea pensiilor și Legea evaziunii. În ședința Biroului Permanent, liderii PSD au decis ca aceste proiecte să nu intre în ședința de astăzi.

Conform surselor HotNews.ro, cei de la PSD nu au majoritate, mai mulți deputați fiind absenți. Mai mult, se pare că nici UDMR nu este în totalitate de acord cu Legea pensiilor și de aici pleacă întreaga problemă a PSD.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a dat asigurări, în mai multe rânduri, că PSD și ALDE au majoritate în Camera Deputaților, dar se pare că majoritatea s-a gripat la primele teste mai importante.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22