PSD, amenințat cu excluderea din rândul socialiștilor europeni de către Frans Timmermans

Laurentiu Gheorghe | 06.04.2019

Candidatul PES pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, Frans Timmermans, a transmis un mesaj clar PSD-ului, care riscă excluderea din familia europeană din cauza nerespectării statului de drept.

Pe aceeași temă

Referindu-se la nerespectarea statului de drept din Romțnia, Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, și comisar european pentru Imbunatatirea Reglementarilor, Relatii Interinstitutionale, Stat de Drept si Carta Drepturilor Fundamentale, a declarat vineri că „nu există niciun dubiu” că socialiștii europeni trebuie să fie mai activi pentru a impune respectarea normelor statului de drept din România.

„Spre deosebire de Partidul Popular European, noi nu vom avea nevoie de zece ani pentru a actiona”, a afirmat Timmermans, referindu-se la decizia întârziată a PPE de suspendare a formatiunii Fidesz, condusa de premierul Ungariei, Viktor Orban.

Aflat in vizita in Austria, pentru un eveniment al Partidului Social-Democrat austriac (SPO), Frans Timmermans a amintit ca Parlamentul European sustine candidatura fostului procuror-sef DNA Laura Codruta Kovesi pentru postul de procuror-sef al UE.

Potrivit agentiei de presa APA, Frans Timmermans considera ingrijoratoare evenimentele politice din Romania.

"Am vorbit deja personal, la Madrid, cu liderul PSD, Liviu Dragnea - liderul PSE, Serghei Stanisev, liderul grupului PSE, Udo Bullmann, si cu mine - si i-am spus clar, l-am intrebat eu: Vreti sa fiti in continuare membru al acestui partid? Atunci, trebuie sa respectati regulile. Din punctul nostru de vedere, exista limite. Un partid care nu respecta normele statului de drept si drepturile fundamentale nu poate face parte din aceasta familie" politica, a atras atentia Frans Timmermans, conform agentiei de presa APA.

*****

Miercuri, inainte de sedinta de Guvern de la București, Frans Timmermans a avertizat PSD ca daca OUG pe Codurile Penale va fi adoptata, CE va actiona imediat impotriva Romaniei.

Tot atunci ambasadele Austriei, Belgiei, Canadei, Danemarcei, Finlandei, Frantei, Germaniei, Irlandei, Norvegiei, Olandei, Statelor Unite si Suediei au transmis un mesaj public in care si-au exprimat ingrijorarea pentru integritatea sistemului judiciar romanesc si au cerut Guvernului Dancila sa nu faca modificari prin care statul de drept si lupta impotriva coruptiei ar putea fi slabite.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22