PSD despre candidatura lui Cioloș la funcția de premier: Rocadă în alianța pierzătorilor

Laurentiu Gheorghe | 11.10.2021

„Rocadă în alianța pierzătorilor” - este reacția PSD după ce președintele Klaus Iohannis a anunțat că îl desemnează pe liderul USR, Dacian Cioloș, drept candidat pentru funcția de premier.

Pe aceeași temă

„Rocadă în alianța pierzătorilor”, este mesajul postat de PSD pe Facebook, după anunțul președintelui.

Desemnarea lui Cioloș reprezintă primul pas spre anticipate, afirmă liderul social-democraților, Marcel Ciolacu. El precizează că „PSD nu va vota niciodată un nou Guvern zero”.

„Desemnarea lui Cioloș reprezintă primul pas spre anticipate! Am dat jos Guvernul Cîțu cu o moțiune de cenzură în care am criticat și prestația miniștrilor USR. PNL și USR au distrus cot la cot România timp de un an de zile. Toată România știe acest lucru”, scrie pe Fcebook Marcel Ciolacu.

El precizează că „ PSD nu va vota niciodată un nou Guvern zero”.

„Să se voteze partenerii alianței pierzătorilor între ei! Altfel, este clar că în actuala conjunctură nu se poate forma o majoritate stabilă care să guverneze eficient România”, conchide Ciolacu.

La rândul lui, liderul senatorilor PSD, Lucian Romașcanu, spune că propunerea președintelui nu este una "serioasă” și că „Cioloș este singurul care îl ia în serios pe domnul Iohannis”.

„În primul rând. nu e o propunere serioasă sau nu cred că e propunere care e făcută cu sensul de a coagula o majoritate, pentru că chiar și cei de la PNL spun în acest moment <<domnule, a fost nominalizat Cioloș pentru că e reprezentantul majorității care ne-a dat guvernul jos>>.

Cred că domnul Cioloș este singurul care îl ia în serios pe domnul Iohannis. În acest moment, eu cred că domnul Cioloș este varianta de a nu-l avea pe Cîțu imediat după cădere, lucru interzis și de CCR", a declarat Romașcanu, la Digi 24.

El a insistat, în continuare, pe varianta susșinută de PSD - alegeri anticipate, cu un guvern de tranziție.

„Nu e serios. Adică, vă spun, că o să vină cu Cîțu, USR-ul fiind la 10% o să spună că «din interes național mergem cu domnul Cîțu la a doua nominalizare» și pupat Piața Independenței. Și în martie se ceartă iar.

Eu nu cred în seriozitatea acestei propuneri. Ar fi trist să fie o glumă a președintelui. Cred că e o defazare a domnului președinte", a adăugat Romașcanu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22