PSD l-a desemnat pe Sorin Grindeanu vicepremier și pe Florin Spătaru - ministru al Economiei

Laurentiu Gheorghe | 23.11.2021

Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, a anunțat marți seară că liderii partidului au decis ca Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele partidului, să fie vicepremier și ministru al Transporturilor.

Pe aceeași temă

Radu Oprea a mai spus că PSD l-a numit pe Florin Spătaru ca ministru al Economiei, care îl înlocuiește pe Marius Humelnicu, anunțat cu o zi în urmă. Humelnicu declară că s-a retras din motive personale, dar care nu-l împiedică să susțină programul PSD din tot sufletul.

Prin această decizie Marcel Ciolacu a reușit să-și impună dorința contrar liderilor PSD Paul Stănescu și Gabriela Firea, care se dorea vicepremier, dar și a lui Mihai Tudose care îl susținea pe anonimul Humelnicu din Galați.

Într-o ședință fulger care a durat mai puțin de 20 de minute, social democrații au decis să-l valideze pe Sorin Grindeanu pentru funcția de vicepremier și pe Florin Marian Spătaru pentru portofoliul de la Economie.

Decizia Consiliului Național vine după ce Marcel Ciolacu a reușit să-l impună ca propunere pe Sorin Grindeanu în defavoarea Gabrielei Firea care își dorea funcția de vicepremier. De asemenea Ciolacu a fost cel care a propus retargerea nominalizării senatorului Marius Humelnicu pentru ministerul Economiei, care a fost susținut de PSD Galați, controlată de Mihai Tudose.

Oficial, Marius Humelnicu, a refuzat nominalizarea din motive strict personale dar că rămâne dedicat trup și suflet cauzei social-democrate: Am decis să renunț la nominalizarea pentru funcția de ministru al Economiei din motive personale și să continui să sprijin îndeplinirea Programului de guvernare din Parlament.


Vreau să le mulțumesc colegilor mei din
organizația PSD Galați pentru onoarea de a mă propune în funcția de ministru al Economiei și colegilor mei din partid", a anunțat printr-o declarație de presă senatorul PSD, Marius Humelnicu, propus de Mihai Tudose pentru funcția de ministru al Economiei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22