PSD l-ar fi convins pe Meleșcanu să demisioneze de la șefia Senatului. Corlățean, gata să-i ia locul

Laurentiu Gheorghe | 31.01.2020

Marcel Ciolacu a spus vineri că Teodor Meleșcanu l-a anunțat că intenționează să demisioneze de la șefia Senatului, iar PSD vrea să-l susțină pe Titus Corlățean, în virtutea rotației cadrelor.

Pe aceeași temă

Comitetul Executiv Național al PSD a decis să îl propună pe Titus Corlățean pentru exercitarea președinției Senatului până când plenul va alege un alt președinte. Potrivit lui Marcel Ciolacu, Teodor Meleșcanu l-a anunțat că intenționează să demisioneze. Figurile noi din PSD se dovedesc a fi tot cele vechi, reșapate, în special personajele care se întâlneau în sediul central din Kiseleff din epoca Năstase.

„Am decis ca până la motivarea CCR privind alegerea președintelui Senatului să mergem cu un vicepreședinte cu atribuții de președinte (…) Propunerea Comitetului Executiv este domnul Titus Corlățean”, a spus Ciolacu menționând că este „o decizie îndreptățită” după ce Corlățean a reușit să aducă subiectul modificării legislației electorale în atenția Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Desemnarea lui Corlățean va fi posibilă în urma demisiei lui Meleșcanu care l-a informat pe Ciolacu de intenția sa. „Am stat de vorbă cu domnul Meleșcanu și a spus că el ar dori să-și înainteze demisia, o dorință cât se poate de normală”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Pe 22 ianuarie, Meleșcanu spunea că nu va demisiona până când Curtea Constituțională nu va publica motivarea deciziei. „Până la publicarea în Monitorul Oficial îmi asum ocuparea funcției. După publicare deciziei vom face consultări politice pentru a vedea calea de urmat”, a afirmat Teodor Meleșcanu într-o conferință de presă.

”Nu am ce să-mi reproșez, avem argumente solide depuse în fața Curții”, a spus Meleșcanu când a fost întrebat dacă își reproșează ceva în legătură cu numirea sa.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22