PSD nu renunta la schimbarea lui Zgonea. Dragnea: Va fi revocat dupa alegerile locale

Vlad Toma | 16.05.2016

Liviu Dragnea, presedintele PSD, a anuntat astazi ca procesul de schimbare a lui Valeriu Zgonea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor este in plina desfasurare.

Pe aceeași temă

 

"Pasul urmator va fi revocarea. Asteptam sa se modifice regulamentul… Comisia de regulament va propune plenului modificarea regulamentului. Este foarte simplu - sa se puna in acord regulamentul cu decizia CCR... Majoritatea deputatilor sunt foarte implicati in campanie si nu suntem foarte siguri ca pot fi prezenti toti la acest vot. De aceea mai ramane acolo", a spus Dragnea, citat de Hotnews.

 

In urma sedintei PSD, Dragnea a declarat ca Zgonea va fi revocat dupa alegerile locale.

 

Dupa excluderea sa din PSD, Zgonea a afirmat ca nu isi va da demisia din functia de presedinte al Camerei Deputatilor. 

 

Dragnea a afirmat insa ca PSD il va schimba pe Zgonea si ca Victor Ponta este ”cel mai recomandat” pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

 

Valeriu Zgonea a fost exclus din PSD dupa ce a sustinut intr-o postare pe facebook ca Dragnea, condamnat penal la doi ani cu suspendare, ar trebui sa se retraga de la conducerea partidului. Propunerea de excludere a lui Zgonea a fost făcută de Olguţa Vasilescu, Paul Stănescu şi Cătălin Rădulescu.

 

Zgonea a transmis imediat dupa anuntarea condamnarii definitive a lui Liviu Dragnea ca liderul PSD ar trebui sa demisioneze, pentru a nu afecta partidul la alegerile din acesta an si pentru a nu permite ca membrilor PSD sa li se puna o eticheta pe care nu o merita. Fostul presedintele executiv al PSD a spus ca liderii partidului ar trebui sa aiba grija ca nu cumva sutelor de mii de membri sa li se puna o eticheta pe care nu o merita: " în acești 20 de ani de când sunt în partid, i-am cunoscut pe mulți dintre sutele noastre de mii de membri. Și pot spune că aceștia sunt oameni muncitori , responsabili și decenți. Nu trebuie să permitem NICIODATĂ ca acestor oameni să li se pună o etichetă pe care nu o merită. NU trebuie sa fie în defensivă atunci când cer votul oamenilor care văd în noi speranța unui viitor mai bun! Nici să li se bată obrazul pentru ceea ce NU au făcut!"

 

Zgonea a fost criticat de mai multi membri ai partidului, acestia sustinand hotararea actualului lider al PSD de a nu demisiona.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22