PSD Sectorul 1 își ridică bloc de 6 etaje în curtea sediului dintr-o zonă protejată, lângă Herăstrău

L. G. | 13.10.2022

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, reclamă construirea unui bloc de 6 etaje în curtea sediului PSD Sectorul 1 într-o zonă protejată din apropierea Parcului Herăstrău, sub semnătura Gabrielei Fierea.

Pe aceeași temă

Edilul acuză PSD Sectorul 1 că a favorizat urbanismul haotic şi fără reguli și cere prefectului  și Inspectortaului de Stat în Construcții reanalizarea documentaţiei.

„Că PSD Sectorul 1 a favorizat urbanismul haotic şi fără reguli nu este nicio noutate. Aţi văzut incendiul din Şoseaua Nordului şi cum au băgat fosta administraţie PSD în legalitate un imobil construit ilegal. De data aceasta se întâmplă chiar în propria ogradă. Pe modelul PNL, în curtea căruia a răsărit un complex rezidenţial, în curtea PSD Sectorul 1, din strada Mr. Gheorghe Şonţu, s-a înălţat un bloc (2 S+P+5E+ 6 retras). Vis-a-vis de Parcul Herăstrău, în Zona Protejată nr. 60-Parcelarea Docenţilor. Cum a fost posibil aşa ceva, domnule Ciolacu?”, a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Aceasta afirmă că autorizaţia de construire 146/1807695 din 25 februarie 2020 a fost emisă de fostul primar al Capitalei, Gabriela Firea.

„Printre beneficiari, este şi firma unui fost ministru şi fost consilier prezidenţial. Solicit public Prefectului Capitalei, instalat de PSD, şi Inspectoratului de Stat în Construcţii, să reanalizeze documentaţia privind construcţia din curtea sediului PSD Sector 1 şi să respecte legislaţia în domeniul urbanismului”, a mai transmis Armand.

Primarul Sectorului 1 a adăugat că „ani la rând în Bucureşti a fost un veritabil haos urbanistic: blocuri între case, clădiri turn în zone centrale, care au mutilat sau au pus în pericol valoroase clădiri de patrimoniu, imobile construite cu încălcarea grosolană a planurilor urbanistice ale oraşului, betonarea spaţiilor verzi, totul cu complicitatea fostelor administraţii”.

”În toată această perioadă, «frăţia» dintre foştii primari şi dezvoltatorii imobiliari a funcţionat ca unsă în detrimentul intereselor comunităţii locale. Pentru că îmi doresc o dezvoltare coerentă din punct de vedere urbanistic, încă de la preluarea mandatului am acţionat pentru a stopa în Sectorul 1 această «frăţie de diamant» şi pentru a impune respectarea strictă a legii în domeniul urbanismului”, a mai transmis Armand.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22