Raețchi îi solicită lui Firea să spună dacă poliţişti în civil participă la şedinţele CGMB

E.b. | 05.06.2017

Ovidiu Raețchi, deputat PNL, i-a solicitat Gabrielei Firea, primarul Capitalei, să facă publice listele cu persoanele care au asistat la lucrările Consiliului General în ultimele luni.

Pe aceeași temă

 

Raețchi vrea să lămurească acuzațiile care i se aduc lui Firea, potrivit cărora polițiștii locali participă în civil la lucrări pentru a ocupa locurile destinate cetățenilor și societății civile.


"În ultima vreme, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora participarea la ședințele de Consiliu General este practic imposibilă pentru bucureșteni, iar primarul general, Gabriela Firea, ocupă locurile disponibile în sală cu apropiați de-ai săi și ai PSD. De aceea, consider că Primăria Generală trebuie să lămurească aceste acuzații și să facă publice listele cu persoanele care au asistat la ultimele ședințe de Consiliu General al Municipiului București. Mai mult, sper ca Gabriela Firea să lămurească dacă este adevărat că polițiștii locali participă în civil la lucrările CGMB pentru a ocupa locurile destinate cetățenilor și societății civile", susţine Ovidiu Raețchi.  

 

El a adăugat că, potrivit legii administrației publice locale, aceste ședințe sunt publice - orice cetățean are dreptul să participe.

 

"Dacă Gabriela Firea nu are nimic de ascuns, atunci sunt convins că Primăria Generală nu va ezita să publice listele cu persoanele care au asistat la ședințele Consiliului General pentru a înlătura orice urmă de suspiciune că ar putea facilita prezența apropiaților săi la aceste ședințe și ar bloca participarea societății civile. Acesta este și unul din motivele pentru care am inițiat o inițiativă legislativă prin care autoritățile publice locale să fie obligate să aloce un anumit număr de locuri la ședințele de consiliu local, potrivit unor principii transparente. Astfel de abuzuri de putere profund antidemocratice nu trebuie tolerate, ci amendate și împiedicate", consideră Raețchi, care a făcut public comunicatul său şi pe pagina sa de Facebook

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22