Reacţia lui Toma Petcu de la ALDE la «mazilirea» lui Bădălău, operaţiune marca Dragnea

E.b. | 02.02.2018

Toma Petcu, fost ministru al Energiei, preşedintele organizaţiei judeţene a ALDE din Giurgiu, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că judeţul Giurgiu va fi destul de mult afectat dacă există o tensiune între Liviu Dragnea şi Niculae Bădălău.

Pe aceeași temă

 
  

Unul dintre oamenii pe care ar fi "jucat în tabăra Tudose", pe care însă Dragnea l-a pus premier, este Niculae Bădălău, președintele executiv al PSD. Acum Dragnea vrea îndepartare sa, conform planului de "maziliere" a celor din echipa lui Mihai Tudose.

 

Încă din 31 ianuare, HotNews scria ca senatorul Niculae Badalau, presedintele executiv al PSD, a fost inlocuit cu senatorul Adrian Tutuianu in functia de vicepresedinte al Senatului, in cadrul sedintei grupului senatorial al PSD de miercuri la care a participat si liderul partidului, Liviu Dragnea.

 

 
Ce spune Petcu de la ALDE

 

"Am auzit că domnul Niculae Bădălău a pierdut funcţia de vicepreşedinte la Senat, comentând speculaţiile, eu sper ca relaţia acestora să fie una bună în continuare şi să fie doar o chestie de reglaj. (...) Eu doresc şi sper ca domnul Bădălău în continuare să aibă o relaţie bună cu conducerea şi cu domnul Dragnea astfel încât judeţul nostru să nu sufere, pentru că, ne place sau nu ne place, trebuie să recunoaştem că Bădălău a dezvoltat foarte mult şi a adus foarte mulţi bani în judeţul Giurgiu pe această perioadă, cu bunele şi cu relele lui. (...)

 

Sper să fie doar o chestie de aranjament, de cu totul şi cu totul altceva, nu de neînţelegere, o să vedem în zilele următoare dacă există într-adevăr o tensiune şi o neînţelegere între domnul Dragnea şi domnul Bădălău, dar, dacă va fi, eu cred că va afecta destul de mult judeţul", a spus Toma Petcu, citat de Agerpres.

 

El a adăugat faptul că "nimeni nu este de neînlocuit", dar îi este greu să creadă şi nu ştie "cine ar putea să vină la PSD Giurgiu să poată să obţină nişte scoruri istorice pe care le-a luat organizaţia de partid în alegeri".

 

"Acum, nu sunt fanul lui Bădălău, am avut conflicte cu el atât în campanie, la locale, cât şi la parlamentare, şi ştiu foarte bine ce opoziţie am avut în acest sens şi cu toate astea am ieşit deputat, dar asta nu înseamnă că nu pot să recunosc nişte lucruri concrete", a completat Toma Petcu.

 

În final, el a recunoscut că "un regres al organizaţiei judeţene a PSD Giurgiu ar avantaja organizaţia ALDE Giurgiu la următoarele alegeri", şi, totodată, a spus că este convins că "acest nou guvern va merge bine şi va fi până în 2020". 


Pedeapsa

 

Liviu Dragnea  ar dori să facă curățenie în partid după ultima criză cu care s-a confruntat partidul pe care îl conduce, odată cu schimbarea celui de-al doilea cabinet, arat şi Antena3

 

Președintele PSD i-a „pedepsit” pe cei care l-au susținut pe Mihai Tudose. Unul dintre aceștia este și președintele executiv al partidului, Niculae Bădălău. Acesta va fi izolat în partid și va avea acum mai mult un rol decorativ. Niculae Bădălău era cel care asigura legătura dintre structura centrală și organizațiile din teritoriu, conform  site-ului Antena3.

 

Nu a participat nici la negocierile pentru noul guvern și nici la votul de învestire.

 

Pe aceeași listă neagră s-ar afla însă și Adrian Țuțuianu, liderul PSD Dâmbovița. Se pare că se va încerca o schimbare a acestuia din vârful filialei. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22