Reactia SUA, dupa acordul de la Minsk: Armistitiul trebuie implementat si respectat

P.c. | 13.02.2015

Pe aceeași temă

SUA au salutat semnarea armistitiul de la Minsk si au felicitat liderii europeni pentru obtinerea unui nou acord. Tinand cont de istoria precedentelor intelegeri de pace cu Rusia, SUA au subliniat faptul ca este importanta implementarea si respectarea noului acord, relateaza ziare.com

 

Intr-o declaratie a purtatorului de cuvant de la Casa Alba se arata ca SUA saluta armistitiul, ce reprezinta "un potential pas semnificativ catre o rezolvare pasnica a conflictului, conform acordurilor de la Minsk din septembrie anul trecut". SUA apreciaza "in mod deosebit eforturile neobosite ale cancelarului Angela Merkel si presedintelui francez Francois Hollande pentru obtinerea acestui nou acord".
 

Administratia americana solicita tuturor partilor sa duca la indeplinire fara intarziere angajamentele luate la Minsk joi si in septembrie. "Acest acord trebuie acum urmat de pasi imediati, concreti, pentru a indeplini angajamentele luate de fiecare parte. Armistitiul trebuie implementat si respectat. Armamentul greu trebuie retras din zona de conflict si Rusia trebuie sa inceteze sa mai sustina separatistii si sa-si retraga soldatii si echipamentul militar din estul Ucrainei", se arata in pozitia Casei Albe.

 

CITITI SI: Vladimir Putin anunta un acord de pace in privinta conflictului din estul Ucrainei. Moscova vorbeste despre incetarea focului si retragerea armamentului greu


SUA se declara ingrijorate de escaladarea violentelor tocmai in ziua acordului pe armistitiu si afirma ca "adevaratul test al acordului de astazi va fi deplina si clara sa implementare, inclusiv incetarea durabila a ostilitatilor si restaurarea controlului ucrainean asupra granitei cu Rusia".
 

Declaratia americanilor vine in conditiile in care, inainte de intalnirea de la Minsk, Angela Merkel s-a deplasat in SUA, unde a convenit impreuna cu presedintele american Barack Obama sa amane o posibila masura de inarmare a armatei ucrainene, pentru a acorda inca o sansa diplomatiei.


Inainte de startul negocieriilor de la Minsk, comandantul fortelor armate americane in Europa, Ben Hodges, a anuntat ca armata Statelor Unite va antrena trupele ucrainene care se lupta cu separatistii prorusi in estul tarii.

 

CITITI SI: Germania si Franta mediaza negocierile ruso-ucrainene de la Minsk. Un esec in dialog ar putea duce la noi sanctiuni impotriva Moscovei


Misiunea de antrenament va incepe in luna martie, unui batalion de militari americani fiindu-le repartizate trei batalioane ucrainene. "Ii vom antrena in ce priveste sarcini de securitate, medicale, ale operatiunilor intr-un mediu unde rusii bruiaza comunicatiile si referitoare la cum sa se apere de artileria rusa si de cea a rebelilor", a spus comandantul american.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22