Recep Erdogan: Turcia sa dea o lectie de democratie Uniunii Europene

T.d. | 17.12.2014

Pe aceeași temă

Turcia inaspreste tonul la adresa Occidentului. Presedintele Recep Tayyip Erdogan a declarat, miercuri, ca UE nu poate da “lectii de democratie” Turciei. Reactia vine dupa ce Bruxellesul a criticat politicile guvernamentale impotriva presei turce, potrivit Agerpres.

Ei afirmă că vor să dea o lecție de democrație Turciei. Faceți efortul de a veni până aici pentru ca Turcia să vă dea o astfel de lecție”, a afirmat președintele Recep Tayyip Erdogan, într-un discurs rostit la Konya (centru), cu ocazia inaugurării unei noi linii de tren de mare viteză.

Această declarație survine în contextul în care UE a înăsprit marți tonul față de Turcia, căreia i-a reproșat că aduce atingere libertății presei, amintind că progresul negocierilor de aderare depinde de respectarea regulilor democratice.

Negocierile de aderare a Turciei la UE, începute în 2005, au fost reluate anul trecut, după trei ani. Situația s-a tensionat între Ankara și Bruxelles după arestarea, duminică, a cel puțin 27 de persoane, în special ziariști, în cadrul unor operațiuni ale poliției antiteroriste turce în 13 orașe din țară.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat de asemenea, luni, Uniunea Europeană că se amestecă în problemele interne ale țării sale, după ce Bruxellesul a criticat arestările masive din Turcia ce au vizat reprezentanți ai unor media care se opun regimului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22