Recviem pentru Justitie: Bach si Mozart la Comisia Iordache; deputatul Mitraliera, revoltat

E.b. | 19.12.2017

Deputatul USR Stelian Ion a dat marti seara drumul la muzica in plina sedinta a Comisiei speciale conduse de Florin Iordache.

Pe aceeași temă

 

Parlamentarul USR si-a justificat astfel decizia de a pune Bach si Requiem de Mozart astfel: "Domnule presedinte, aceasta comisie este o mascarada. V-am rugat la inceput sa suspendati sedinta si reluam dupa plen. Dumneavoastra va comportati ca si cum nu am exista. Mascarada trebuie sa fie insotita de note muzicale. In seara asta o sa ascultam Bach."


Stelian Ion a protestat astfel fata de faptul ca Iordache a insistat ca in comisie sa fie discutate ultimele doua legi din pachetul PSD pentru justitie, desi plenul Senatului dezbate bugetul pe 2018.

 

Atunci cand deputatul PSD Catalin Radulescu il apostrofa pentru pornirea muzicii, Stelian Ion a spus: "Va rog sa ma sanctionati. Doar sa nu scoateti mitraliera aia de la Revolutie, ca nu am omorat pe nimeni. Cred ca nu imi va fi rusine de-a lungul timpului sa ridic ochii din pamant".


Radulescu a continuat: "Domnule presedinte puteti sa ii cereti sa ne puna Vivaldi."

 

Stelian Ion a replicat: "Nu, o sa fie Requiem, ca ati ingropat justitia."


"Să sune cineva la 112, să cheme un psihiatru", a mai spus Rădulescu.


Ulterior, dupa Requiem, Stelian Ion a pus piesa "Locul potrivit" de Guess Who.
 

 În pauza de consultări, Stelian Ion a dat explicaţii pentru demersul USR.

 

"Este evident o simbolistică, este evident că s-a început îngroparea justiţiei. Şi practic asta este atmosfera din Parlament şi din întreaga ţară. Poate trăim în Românii diferite, poate că într-adevăr există o Românie a infractorilor şi o Românie a celor care vor să trăiască decent în ţara asta. 

 

Şi cei care vor să trăiască decent şi care nu sunt interesaţi să comită infracţiuni şi să fie apăraţi de justiţie atunci când se comit abuzuri, ei trăiesc în ultimele zile într-o atmosferă de doliu şi asta este semnificaţia melodiei. Totul a pornit de la o cerere absolut rezonabilă de a nu lucra în această şedinţă specială a Comisiei speciale în paralel cu plenul reunit, unde se discută legea bugetului şi unde avem obligaţia să fim prezenţi şi să dezbatem. 

 

Se încalcă toate regulamentele şi toate regulile în picioare pentru că vrea o anumită persoană sau vor două persoane să treacă nişte legi pe repede înainte şi să calce în picioare democraţia din România", a susţinut deputatul USR, potrivit Agerepres, care a menţionat că boxa adusă la Parlament o poartă mereu cu el în portbagajul maşinii, aşa cum poartă şi portavocea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22